سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg

محسنی اژه‌ای:/‌4
بانک ملی هشدار‌های کمیسیون اصل ‌90 را نادیده گرفت
بیش از ‌10 مورد و یا حتی بیشتر تخلف به صورت قطعی اتفاق افتاده است

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری خود با رسانه‌ای گروهی به دیگر زوایای پنهان پرونده فساد عظیم مالی در سیستم بانکی پرداخت و گلایه‌هایی را نسبت به عملکرد بانک ملی مطرح کرد...

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در توضیح نحوه گشایش LCها و جزئیات شیوه به کار گرفته شده از سوی گروه امیرمنصور آریا گفت: گشایش LC خارجی سال‌هاست که باب شده است ولی گشایش LC داخلی تا جایی که بنده به عنوان ناظر پرونده تحقیق کرده‌ام از سال 77 و در دولت هشتم تصویب شد البته نوشتن آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی آن مدتی طول کشید ولی گشایش LC داخلی عملا از سال 80 آغاز شد.

وی با اشاره به مقررات راه‌اندازی بانک در مناطق آزاد گفت: در مقررات است که هیچ بانکی در این مناطق حق جذب منابع از شعبات داخل کشور را ندارد به عبارت دیگر شعبه کیش حق جذب منابع از داخل کشور را نداشته است ولی با بررسی پرونده چنین اتفاقی مشاهده می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: فرد متخلف از سال 86 اقدام به گشایش LC کرده البته ابتدا با مبالغ کمتر و تعداد پایین‌تر آغاز می‌کند و تا سال 88 هم بر تعداد LCها می‌افزاید و هم مبالغ آن افزایش می‌یابد. در تحقیقاتی که از مدیران بانکی انجام شده است بیش از 10 مورد و یا حتی بیشتر تخلف به صورت قطعی اتفاق افتاده است. در بسیاری از LCها ذی‌نفع یک نفر بوده است در حالی که نباید این‌گونه می‌بود. به عبارت دیگر دو شرکت زیرمجموعه امیرمنصور یکی نقش فروشنده و دیگری نقش خریدار را بازی کرده است.

محسنی اژه‌ای افزود: بحث دوم این است که اصلا چیزی خریداری نشده است و قراردادی بین دو شرکت زیرمجموعه امیرمنصور آریا به صورت صوری منعقد شده است. مطلب سوم اینکه اعتبارسنجی که باید از سوی دو بانک صادرات و ملی انجام می‌شد، انجام نشده است و چهارم اینکه بانک صادرات به عنوان بانک گشایش‌ کننده LC باید کلیه‌ی مراحل مربوط به گشایش اسناد را طی می‌کرد ولی این اتفاق نیفتاد به ویژه در ماه‌های اخیر اصلا سندی ثبت نشد و اعتبارسنجی انجام نگرفت، حتی پاره‌ای از این اسناد در خارج از بانک انجام شده است.

 

وی ادامه داد: ‌برخی از شماره‌های مندرج بر روی LCها اصلا شماره بانک نیست. شعبه 3446 بانک صادرات اهواز که به شعبه فولاد اهواز معروف است شعبه‌ای درجه سوم است که سقف مشخصی برای گشایش اسناد LC دارد. این بانک بسیار بیشتر از سقف تعیین شده گشایش LC کرده است بی‌آنکه پیش‌فاکتور و وثایق لازم را دریافت کرده باشد. این اقدام بر اساس روابط ناصحیح بین مدیرعامل بانک و شعبه بانک صادرات انجام شده است.

سخنگوی قوه قضاییه با تشریح برخی از تخلفات اتفاق افتاده در بانک ملی گفت: بانک ملی باید تصدیق اسناد ارسال شده از سوی بانک صادرات را می‌گرفت. البته گفته می‌شود که این کار را انجام داده است ولی سوالم از آقای رییس بانک ملی این است که شما که سقف ارسال شده از سوی این شعبه درجه سه اهوازی را می‌دانستید و مشاهده کرده بودید که اسناد گشایش شده بسیار بیشتر از سقف این بانک است، آیا اسناد زمینه را نباید به صورت دقیق بررسی می‌کردید تا نسبت به تقلبی بودن اسناد مطمئن شوید؟ مطلب دوم اینکه بخشی از فاکتورها و اسناد، مدت‌دار بوده است، آیا شما اسناد حمل را دریافت کرده و سپس پول را پرداخت کردید یا پول را بدون دریافت اسناد حمل بار پرداخت کردید؟

وی تاکید کرد: این پول بی‌آنکه بین بانک کارگزار و بانک گشایش کننده سندی رد و بدل شود، پرداخت شده است. پول قابل توجهی در معاملات انجام شده نصیب بانک ملی شده است ولی طمع سود بیشتر رییس‌ بانک را به این وضعیت فعلی انداخت. بخشی از پول‌هایی که به این شیوه دریافت شده است با چند وجه پولشویی بنا بود که صرف تاسیس بانک آریا شود.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه گروه آریا بیش از 400 میلیارد تومان غیر از مبالغ دریافتی به واسطه‌ی گشایش LC از بانک ملی تسهیلات دریافت کرده است، گفت: شعبه پرداخت کننده 400 میلیارد تومان، اسناد و وثایقی بابت این تسهیلات اخذ نکرده است. مسوولان بانک ملی دادخواست داده‌اند که دادگستری شروع به رسیدگی موضوع کند. سوال بنده این است که آیا وقتی چنین پول بزرگی از حساب‌ها در مدت کمی خارج می‌شد مدیران بانک هیچ سوالی یا حساسیتی نسبت به آن نداشتند؟ اصلا چطور شد شرکت آریا شعبه‌ فولاد اهواز را برای گشایش LC انتخاب کرد؟ یا چطور شد بانک صادرات و ملی شعبه کیش را برای تنزیل انتخاب کرده است؟

سخنگوی قوه قضاییه با یادآوری هشدارهای کمیسیون اصل 90 به رییس بانک ملی گفت: کمیسیون اصل 90 مجلس در تاریخ 18 دی ماه سال 89 به مدیرعامل بانک ملی نامه نوشت و رونوشت آن را برای بانک مرکزی، بانک صادرات و یک بانک کوچک که رعایت موارد مورد تاکید کمیسیون اصل 90 را کرد، فرستاد. این کمیسیون در این نامه نسبت به اقدامات شرکت امیرمنصور آریا به صورت مفصل مطالبی را خطاب به «خاوری» مدیرعامل بانک نوشت ولی مشاهده می‌شود که از آن تاریخ به بعد باز تخلفات ادامه یافت و این هشدار‌ها نادیده گرفته شده است.

ادامه دارد...




موضوع مطلب : قوه قضاییه - مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه (129)

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 610
  • بازدید دیروز: 529
  • کل بازدیدها: 1102023
پیوندها