رییس سازمان بسیج حقوقدانان کشور:
تبیین حقوق زن در جامعه بدون مساعدت زنان بسیجی امکان پذیر نیست
رییس سازمان بسیج حقوقدانان کشور گفت: از جمله علل ایجاد بسیج حقوقدانان، فضاسازی در مسیر ارتقاء و تحول، شناسایی نیروهای معتقد به این مسیر و ایجاد گفتمان عمومی و تخصصی در مسیر تحول در علوم انسانی است...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، مسعود اخوانفرد در همایش «حقوق زن در دیدگاه اسلام و غرب» که پیش از ظهر روز هفتم مهرماه در کانون بسیج اراک برپا شد، با اشاره به برخی خصوصیات حضرت معصومه(س) بیان کرد: از جمله خصوصیات آن حضرت توجه ویژه به علم و دانش، عفاف و حجاب، زهد و پارسایی و ولایتمداری است.
وی با بیان اینکه کمتر از 2 سال از ایجاد سازمان بسیج حقوقدانان میگذرد، اظهارکرد: خوشبختانه این نهاد در استان مرکزی به خوبی آغاز به کار کرده و به فعالیت خود ادامه میدهد. البته این سازمان یک وظیفه کلان تحت عنوان دفاع از نظام جمهوری اسلامی در ابعاد حقوقی، در داخل و خارج از کشور دارد.
رییس سازمان بسیج حقوقدانان کشور با اشاره به برخی سخنان مقام معظم رهبری تصریح کرد: ما به تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری این کار را شروع کردیم. البته باید به این نکته توجه کنیم که بحث حقوق زن بدون مساعدت زنان بسیجی امکان پذیر نیست و این نشستها آغازی است برای بیان حقوق زن در جامعه.
اخوانفرد تاکید کرد: درباره مسأله زن در جامعه 2 مشکل وجود دارد که یکی نگاه غلط و بدفهمی درباره جایگاه و شأن زن است و این نگاه از غرب آغاز شده است. دیگری هم مسأله خانواده و بد عمل کردن در خانوادههاست. متاسفأنه برخی رسوم و عادات غلط در برخی نقاط رایج شده که هیچ سنخیتی با اسلام ندارد اما، مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت جنگ نرم بیان کرد: اگر جنگ سخت در استانهای جنوبی و غرب کشور بود اما، جنگ نرم در تمام مناطق و خانههای کشور سفره پهن کرده است.
رییس سازمان بسیج حقوقدانان کشور ادامه داد: متاسفأنه وقتی یک جریان در ایران راه میافتد یکدفعه گروهی به حمایت از آن میپردازند و به آن توجه میکنند. اما باید توجه کنیم غربیهایی که امروز مدعی حقوق زن هستند همانهایی بودند که در دوران جنگ، دشمن ما را تجهیز میکردند، پس آنها دنبال چیز دیگری میگردند.
اخوانفرد با اشاره به برخی اصول قانون اساسی تأکید کرد: قانون اساسی اصول مشخصی دارد که ما از تک تک آنها دفاع میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در سال جاری از زنان نخبه حقوقدان بسیجی کشور تجلیل کنیم.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام فرجالله هدایتنیا، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این همایش با مقایسه رویکرد فقهی و اعتزالی بیان کرد: اگر در گذشته بحث ما حقوق اسلام و غرب بود اما، هماکنون شاهد شکلگیری مباحث حقوقی خاصی هستیم که نه اسلامی و نه غربی است و البته گرایش غربگرایانه دارد.
وی توضیح داد: نگاه بعضی نواندیشان دینی معاصر به حقوق زن با نگرش فقهی از جهاتی متفاوت است. در واقع به گروه نواندیشان معاصر جریان «اعتزال نو» میگویند که خردگرایی و اندیشه اعتزالی کهن را احیا کردهاند. از این رو رویکرد آنان بویژه در حوزه معرفت دینی و بطور خاص درباره احکام مربوط به زن و خانواده شبهاتی دارد.
هدایتنیا خاطرنشان کرد: همچنین برخی نواندیشان معاصر نیز اظهار داشتهاند تمام جهان اسلام نیازمند تجدید تجربه اعتزال است.
وی افزود: البته رویکرد اعتزالی مانند رویکرد فقهی خاستگاه یا منشأ حقوق را از اراده تشریعی خدای متعال میداند و از این جهت میان این دو دیدگاه تفاوتی وجود ندارد. در واقع تفاوت رویکرد فقهی و اعتزالی در بحث حقوق در دو مورد شامل منابع استنباط اراده تشریعی خدا و شیوه استنباط اراده تشریعی خداوند است.
هدایتنیا ادامه داد: منابع استنباطی از نظر فقهی بر این مبنا است که اراده تشریعی خدای متعال از دو منبع نقلی و عقلی است که منبع نقلی خود به قرآن و سنت تقسیم میشود. همچنین منابع فقه شامل کتاب، سنت و عقل است.
وی با اشاره به منابع استنباط در رویکرد اعتزالی بیان کرد: در نگرش نواندیشان دینی، سنت جزء منابع استنباط اراده تشریعی خدا محسوب نمیشود. در واقع برخی از آنها اعلام میکنند احکامی که توسط پیامبر(ص) و امامان(ع) بیان شده جزء شریعت نیست.
هدایتنیا ادامه داد: شیوه اجتهادی جریان اعتزالی مقصدگرایانه است. آنها معتقدند قوانین اجتماعی پیامبران برای زمان خودشان مناسب بوده و برای زمان حال مناسب نیستند. همچنین حقوقی که اعتزاله معرفی میکنند محصول عقل جمعی یا تجربیات بشری است.
وی با اشاره به حقوق زن در اسلام و این فرهنگ بیان کرد: حقوق زن در اسلام با حقوق اعتزالی برای زن تفاوت اساسی دارد. حقوق اسلامی با ویژگیهای شناخته شده وحیانی، آخرتگرا، دارای قداست و تفاوتمدار است. اما حقوق اعتزالی برای زن، بشری، دنیایی، و برابرگراست و همچنین بیان میکند که عقد نکاح مانند سایر عقود هیچ قداستی ندارد.
به گزارش ایسنا، یکی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس نیز در این همایش گفت: وجوهات مشترک بسیاری بین دفاع مقدس و عاشورا وجود دارد که فرهنگ دفاع مقدس را به فرهنگ عاشورا منتسب میکند. همان صبر و شکیبایی را که حضرت زینب(س) در دشت کربلا داشت زنان ایران زمین نیز در دوران دفاع مقدس داشتند.
سرهنگ میرکمالی افزود: همان صبر و پشتیبانی زنان از دلیرمردان جنگ باعث شد آن چه را که حقمان بود به عرصه ظهور برسانیم. امیدواریم در دوران جنگ نرم نیز با حضور و کمک زنان به آن چیزی که باید، دست یابیم.
موضوع مطلب : سازمان بسیج حقوقدانان - حقوقدانان بسیجی