با اعلام رشد 10 درصدی دعاوی خانواده؛
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان:
ادامه این روند، بنیان خانواده را با بحران جدی مواجه میکند
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان از رشد 10 درصدی آمار ورودی پروندههای دعاوی خانواده طی 6 ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد...
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام ماشاالله ابراهیمی با اشاره به ورود 3734 پرونده دعاوی مختلف خانواده طی 6 ماهه اول سال جاری به محاکم کرمان، تصریح کرد: این میزان در مقایسه با سال گذشته 10 درصد و نسبت به سال 88 ، بیست درصد افزایش را نشان میدهد.
وی با ابراز نگرانی از این وضعیت، افزود: در صورت ادامه این روند، بنیان خانواده با بحران جدی مواجه خواهد شد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان تاکید کرد: خانواده بنیان اصلی و شیرازه حرکت سالم جامعه به سمت سعادت و پیشرفت است و چنانچه این نهاد مقدس متزلزل شود، بر دیگر ارکان جامعه تاثیر مستقیم خواهد گذاشت و ترمیم و جبران این امر، سخت و حتی محال خواهد بود.
ابراهیمی اظهار کرد: مراجعه زیاد و حجم بالای پروندههای شعب خانواده، راه را بر ورود چارهجویانه قضات به اصل موضوع و ریشهیابی مشکلات خانواده بسته و فرصت ارائه نظرات مشاورهای و نصایح دلسوزانه را از آنان گرفته است.
وی با استناد به آیات و روایات مختلف در خصوص اهمیت جایگاه خانواده، خاطرنشان کرد: زن و شوهر باید در کنار هم آرامش یابند و چنانچه هریک از زوجین به وظایف و تکالیف خود به درستی عمل کنند، خانواده مسیر سعادت را آسانتر میپیماید.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان، اولین اثر تزلزل خانواده را وارد آمدن لطمه به فرزندان دانست و اضافه کرد: نزاع والدین و اختلاف آنان، آرامش و احساس امنیت و آسایش را از فرزندان میگیرد و موجب میشود در برابر دامهای افراد ناسالم آسیبپذیرتر شوند.
ابراهیمی مهمترین عامل بروز مشکل در خانوادهها را دور شدن از الگوهای دینی دانست و یادآور شد: امروزه رنگ و بوی حاکم بر خانوادهها کمتر اسلامی است و بیشتر آموزههای زندگی غربی و القای الگوهای غیر اسلامی بهویژه با استفاده از توان رسانهها، اینترنت و ماهواره در حال گسترش است.
وی ادامه داد: گسترش الگوهای غربی سبب تزلزل خانواده و گسترش رفتارهای ناصحیح فردی و اجتماعی میشود.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان، دور شدن از راههای صحیح انتخاب همسر و اکتفا کردن به الگوهای القایی دیگران را از جمله عوامل تاثیرگذار در زندگی جوانان دانست و افزود: در نظر گرفتن ملاکهای سطحی و زودگذر باعث عدم شکلگیری صحیح و قوام زندگی مشترک میشود.
ابراهیمی توجه به زیبایی، ثروت و مدرک تحصیلی را به عنوان ملاکهای تام در انتخاب همسر در بین جوانان نادرست خواند و تاکید کرد: این ملاکها زمانی زمینه سعادت و خوشبختی را فراهم میکنند که در کنار معنویات و عوامل اخلاقی، رفتاری و اعتقادی صحیح قرار گیرند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به فرزندان و ساختن محیطی سرشار از مهر و صفا برای آنان گفت: مسائل و گلایههای زوجین از یکدیگر باید دور از چشم فرزندان، طرح و حل و فصل شود تا بیان آن، روحیه فرزندان را تحت تاثیر قرار ندهد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب کرمان، خدامحوری و عدم توجه به وسوسههای شیطان را از نیازهای بارز استقرار زندگی سعادتمندانه برشمرد و اظهار کرد: توجه به اعتقادات و مسائل دینی در خانواده، عامل استحکام آن خواهد بود.
موضوع مطلب : عقد نکاح - مهریه - طلاق - حقوق خانواده - حقوق زنان