.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg

رییسی در جمع خبرنگاران:
آزادی مطبوعات در ایران یک اصل تلقی می‌شود
بازگشت «خاوری» و پاسخگو بودنش به دادگاه به نفع خود اوست

معاون اول قوه قضاییه در حاشیه‌ی مراسم تحلیف اعضای جدید هیات منصفه‌ی مطبوعات در جمع خبرنگاران با اشاره به پرونده فساد مالی اخیر بر رسیدگی قاطع به این پرونده تاکید کرد و گفت که بازگشت مدیرعامل سابق بانک ملی به نفع خود اوست....

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام ‌رییسی در ابتدا درباره ارتباط تنگاتنگ و هرچه بیشتر هیات منصفه مطبوعات با قضات دادگاه مطبوعات اظهار کرد: تاسیس هیات منصفه در قانون اساسی ایران و در قوانین موضوعه یک تاسیس بسیار دقیقی برای تضمین آزادی مطبوعات و برای تضمین حقوق مردم بوده است و ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، آزادی مطبوعات برای‌مان یک اصل تلقی می‌شود. معتقدیم این آزادی باید حتما برای مطبوعات به عنوان یک ارزش پاسداری شود.

 

رییسی ادامه داد: اولین جایگاهی که از این آزادی پاسداری می‌کند خود مطبوعات و اصحاب رسانه هستند و آنها به عنوان اولین افراد باید این آزادی را حفظ کنند و اجازه ندهند این آزادی دچار خدشه شود.

 

وی گفت: در مرحله‌ی بعدی این مراقبت از ناحیه‌ی دستگاه‌هایی که ناظرند صورت می‌گیرد. بر این اساس هیات‌های ناظر بر مطبوعات باعث می‌شوند خدای ناکرده مطبوعات در مسیری که قانون منع کرده است حرکت نکنند و این آزادی مطبوعات را مورد خدشه قرار ندهند.

 

رییسی خاطرنشان کرد: رسیدگی به پرونده‌ی مطبوعات و اصحاب رسانه همانند دیگر رسیدگی‌ها نیست و یک رسیدگی خاصی تلقی می‌شود. یعنی باید در درجه‌ی اول در این رسیدگی به شخصیت متهم نگاه کرد و در درجه‌ی دوم باید به اوضاع و احوالی که این اتهام به آن فرد واقع شده و افکار عمومی توجه شود، زیرا مطبوعات با افکار عمومی سر و کار دارند، بدین معنی که نمایندگان افکار عمومی در هیات منصفه حضور دارند که کار این افراد توام با انصاف است. یعنی محور حرکت آنها انصاف است که باید همه‌ی جوانب را بسنجند و تشخیص دهند.

 

معاون اول قوه‌ی قضاییه افزود: نقش هیات منصفه به عنوان تشخیص موضوع، کمک بسیار ارزشمندی است برای قضات. قضات نیز باید از هیات منصفه استقبال کنند که هیات منصفه در تشخیص موضوع می‌توانند خیلی خوب عمل کرده و به آنها کمک کنند و ابعاد موضوع را کاملا باز کنند زیرا با افکار عمومی در ارتباط هستند و نمایندگان افکار عمومی به حساب می‌آیند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: هیات منصفه از آن تاسیس‌ها و افتخاراتی است که در قوانین ما وجود دارد و در محاکم، قضات ما باید خودشان را مقید بدانند که نظرات هیات منصفه را مورد توجه قرار دهند و این نظرات می‌تواند به قاضی کمک کند تا حق را تشخیص دهد و آن‌چه را که تصمیم می‌گیرد بر اساس حق باشد.

رییسی در پاسخ به سوالی و درخصوص درخواست عسگراولادی مبنی بر بی‌اثر نماندن نظر هیات منصفه مطبوعات، گفت: بحث هیات منصفه، وظایف قاضی و نقش و جایگاهی که قاضی و هیات منصفه در آن قرار دارند در قانون دیده شده است. بدین معنی که در قانون مطبوعات، نقش قاضی تعریف شده است. آن‌چه که مهم است آن است که فرق بین این دادگاه با تمام دادگاه‌ها در این است که این‌جا هیات منصفه دیده می‌شود؛ بدین دلیل که قاضی باید علاوه بر این‌که رسیدگی عادلانه و حکم عادلانه صادر می‌کند، نگاهی به افکار عمومی هم داشته باشد؛ زیرا با حضور یک نماینده از افکار عمومی در دادگاه، توجه افکار عمومی می‌تواند به قاضی در تصمیم عادلانه کمک کند.

 

معاون اول قوه‌ی قضاییه درخصوص پرونده‌ی فساد مالی اخیر نیز گفت: می‌توانیم به مردم عزیز این اطمینان را بدهیم که امروز یک اراده‌ی بسیار جدی در دستگاه قضایی برای رسیدگی به این پرونده با تمام ابعادش وجود دارد؛ زیرا ابعاد این پرونده بسیار وسیع است و همین ابعاد مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است و کمیته‌های کاری به قضات پرونده از جمله به حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در بخش‌های حسابرسی مالی، ریالی و ارزی کمک می‌کنند. علاوه بر آن نیز در بخش مسائل حقوقی این قضیه امیدواریم مردم عزیز این اعتماد و اطمینان را داشته باشند که اراده‌ی دستگاه قضایی در این قضیه بسیار جدی است و برخورد با مفسدان اقتصادی یکی از اولویت‌های این دستگاه تلقی می‌شود و به تعبیر مقام معظم رهبری دست مفسدین اقتصادی را قطع خواهیم کرد.

 

رییسی درخصوص وضعیت مدیرعامل سابق بانک ملی افزود: برای نظام جمهوری اسلامی ایران این مساله مشکلی ندارد که بخواهد فردی که مورد اتهام قرار گرفته را از طریقی که لازم بداند که یک طریق آن پلیس بین‌الملل است پیگیری و احضار کند، ولی ما معتقدیم هم‌چنان که سخنگوی قوه‌ی قضاییه توصیه کرد، برگشتن او و پاسخگویی به دادگاه بهترین گزینه است، این موضوع حتما به نفع و صلاح خود او خواهد بود.

 

به گزارش ایسنا، معاون اول قوه قضاییه هم‌چنین طی سخنانی در مراسم تحلیف اعضای جدید هیات منصفه مطبوعات، گفت: اگر مطبوعات آزاد در جامعه وجود نداشته باشند، بسیاری از مسائل را از دست خواهیم داد زیرا مطبوعات آزاد شرطی برای جامعه رشد یافته است.

 

‌رییسی اظهارکرد: قلم باید توام با تقوا، عفاف، صداقت و انصاف باشد. مطبوعات رشد یافته نقش بسیار مهمی در افکار عمومی دارند و در این راستا رعایت بایدها و نبایدها نیز امری بسیار ضروری است.

 

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما امروز به برکت انقلاب اسلامی شاهد فضای آزاد در جامعه هستیم و حفظ این فضای آزاد به ذات در گرو صاحبان قلم و اندیشه است. نقد منصفانه و نقدپذیری متواضعانه، دو اصل اساسی در جامعه‌ی ما به شمار می‌رود. مبنای قلم منصفانه، امر به خوبی‌ها و نهی از نبایدها است. اطلاع‌رسانی شفاف، دقیق و صادقانه می‌تواند به مدیران و مسوولان کشور و هم‌چنین به افکار عمومی کمک کند.

 

رییسی تصریح کرد: برای حفظ آزادی مطبوعات مهمترین نقش را اصحاب مطبوعات بر عهده دارند، برای اینکه اصحاب مطبوعات در چارچوب قانون، آزادی مطبوعات را پاس بدارند، نقش نظارتی نیز حائز اهمیت است که در این زمینه نظارت‌های همگانی مورد نظر است، پس از آن نیز نظارت‌های نهادینه شده مطرح می‌شود و آخرین نقش نیز برای دادگاه و برخورد قضایی است.

 

معاون اول قوه قضاییه گفت: حضور هیات منصفه مطبوعات در دادگاه نه تنها خدشه‌ای به استقلال قاضی وارد نمی‌کند، بلکه در موضوع‌شناسی به قاضی کمک خواهد کرد. قانونگذار مطرح می‌کند که با در نظر گرفتن استقلال قاضی، نماینده افکار عمومی نیز باید در جلسات دادگاه مطبوعات حضور داشته باشد، در رسیدگی‌ها اگر مشخص شد که توجه اتهام به فردی قطعی است و مجرمیت وی مشخص شد، برخورد با او نیز به نفع اصحاب رسانه است و قطعا اصحاب رسانه می‌خواهند با کسی که شایعه و دروغ را در جامعه نشر داده و زمینه و جای پایی برای بدخواهان نظام اسلامی شده، برخورد شود و این برخورد در جهت حفظ آزادی اصحاب رسانه است.

 

وی افزود: ما به آزادی مطبوعات در کشور نیازمندیم و حضور مطبوعات آزاد نشان دهنده رشد و بالندگی کشور است. بدون تردید یکی از پایه‌های پیشرفت جامعه، آزادی مطبوعات است که در چارچوب قانون، ارزش‌های اسلامی را گسترش می‌دهند.




موضوع مطلب : قوه قضاییه - مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه (129)

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 63
  • بازدید دیروز: 107
  • کل بازدیدها: 1109125
پیوندها