جنتی:
موضوع از نگاه جامعه شناسی بررسی شود
برخورد جدی توام با رعایت مصالح، راهکاری برای مبارزه است
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعی
یک عضو هیات مدیره کانون وکلا گفت: برخورد با بزه تجاوز به عنف دارای دو جنبه حقوق عامه مردم و حقوق فردی (متهم) است، افراد در ارتکاب این گونه جرایم یا بیمار هستند یا مشکلاتی روانی متفاوت دارند.
حمید جنتی در گفت وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان این که همه این متجاوزان به عنف از نظر روانی مریض نیستند، ادامه داد: باید از نظر جامعه شناسی و آسیب شناسی بررسی شود تا ببینیم علت بروز جرایمی مانند تجاوز به عنف چیست؟
این حقوقدان با بیان این که بروز پدیده تجاوز به عنف در جامعه توسعه یافته و در حال توسعه و عقب مانده فرقی ندارد، گفت: حادثه خفاش شب و قتل های زنجیره ای که در پاکدشت رخ داد، جزو واقعیت های یک جامعه است که در همه جوامع وجود دارد و احساسات عموم افراد جامعه را جریحه دار می کند.
وی ادامه داد: مسوولان قضایی و انتظامی باید با چنین رویدادهایی برخورد جدی توام با رعایت مصالح، حقوق متهم و عموم مردم داشته باشند.
این وکیل دادگستری با بیان این که در قوانین کیفری و جامعه شناسی، شدت مجازات کافی نیست، تاکید کرد: وقتی در یک محله فقیرنشین، عدهای مرفه با اتومبیل، خانه، لباس و سطح متفاوت زندگی می کنند، در این صورت می توان گفت که شدت مجازات کافی (بازدارنده) نیست.
وی با بیان این که باید مجازات ها به صورت قاطع اجرا شود، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر مجازات بزه ای 10 سال حبس است ولی مرتکب بزه به دلیل تاخیر در رسیدگی ها یا تخفیف و کاهش مدت مجازات مطمئن نیست که چنین مجازاتی در مورد او اعمال شود، این امر باعث می شود اثر مجازات کاهش یابد.
وی با بیان این که جامعه ما قوانین و مجازاتهای کافی برای برخورد با این نوع بزه ها را دارد، تاکید کرد: نحوه و تسریع در رسیدگی و آسیب شناسی علل وقوع این جرایم اهمیت ویژهای دارد و باید برخورد متفاوت نسبت به این موضوع داشته باشیم که یک نفر این بزه را انجام میدهد یا گروهی با تشکیل یک باند دست به چنین جنایاتی می زنند.
این حقوقدان دربارهی برخورد کشورهای دیگر با تجاوز به عنف، گفت: مجازات چنین بزهای در همه جوامع شدید است، در مورد جرایمی که مجازات اعدام دارند و در کشورهایی که اعدام ممنوع نیست، این موضوع باید از نظر حقوق تطبیقی بررسی شود.
جنتی در پایان گفت: مجازات تجاوز به عنف با چنین کیفیتی در همه جوامع بسیار سنگین است؛ در کشور ما از نظر مقررات شرع بحث تجاوز به نوامیس چه در گذشته به لحاظ جامعه سنتی که داریم و چه در حال، شدید بوده است و قانونگذار شدیدترین مجازات را برایش در نظر گرفته است.
ایسنا
موضوع مطلب : تجاوز به عنف - زنا همراه با اکراه - خیانت