سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
چهارشنبه 90 تیر 15 :: 11:51 صبح ::  نویسنده : محسن قاری

شایسته مهر:
اعدام برای جلوگیری‌از تجاوز به ‌عنف کفایت نمی‌کند
«محرومیت زدایی» زمینه‌های ارتکاب چنین جرایمی را کاهش می‌دهد

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعی

یک وکیل دادگستری گفت: با توسعه امکانات اجتماعی، فقرزدایی، برقراری عدالت، امکان ایجاد تسهیلات لازم برای ازدواج های جوانان و گسترش افق دید آنها، «محرومیت زدایی» می توانیم زمینه های ارتکاب این جرم را از بین ببریم.

عباس شایسته مهر در گفت و گو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: با وجود این که برای تجاوز به عنف بالاترین مجازات (اعدام) در نظر گرفته شده است، ولی با افزایش چشمگیر این جرم در جامعه مواجه هستیم که بسیاری از خانواده‌ها که مجنی علیه این پدیده مجرمانه هستند، از ترس آبرو و حفظ حرمت و لطمه به سرنوشت آنها در آینده از بازگو کردن این جرم خودداری می کنند؛ به عبارتی بسیاری از این پرونده ها ممکن است به مرحله اعلام شکایت هم نرسد.

این وکیل دادگستری تاکید کرد: تجاوزهایی که جنبه دسته جمعی دارد و بسیار زننده صورت می گیرد و از طرف مردم به دستگاه های پیگیری کننده و مرجع تادیب مانند دادسرا و نیروی انتظامی گزارش می شود، مستلزم جرم شناسی است تا بررسی شود علت این پدیده (تجاوز به عنف) چیست.

وی با بیان این که صرف مقررات ضمانت اجرایی و کیفری مجازات (اعدام) کفایت نمی‌کند، ادامه داد: این جرم در نتیجه محدودیت ارتباط سالم و مفید اجتماعی بین دو جنس مخالف است که بعضی از مردان را در معرض آسیب قرار می دهد و از نظر روانشناختی محدودیت ارتباط، تنوع پوشش، روابط سالم و قانونی باعث شده است که عده ای از جوانان که امکان ازدواج ندارند، در مقابل دنیای بزرگ و رازآلود کشف نشده قرار بگیرند و فکر کنند که از کشف چنین دنیایی ناتوان بوده و ورود به چنین دنیایی فقط با امکان تجاوز ممکن است.

شایسته مهر با بیان این که فقر و نابسامانی های اقتصادی در جرم تجاوز به عنف تاثیر دارد، افزود: تضاد طبقاتی، اختلاف درآمد چشم گیر بین افراد مرفه و محروم به خصوص در افراد بزهکار که در حاشیه های شهر و در مجاورت باغ ها و ویلاهای افراد مرفه زندگی می‌کنند؛ باعث شده که نیازهای مردم پاسخ داده نشده و عقبه های نهفته در افراد به خصوص جوانان بزهکار زنده شود و میل به تعرض افزایش یابد.

وی اظهارکرد: برای کاهش این جرم با توسعه امکانات اجتماعی، فقرزدایی و توسعه عدالت و امکان ازدواج های آسان، ایجاد تسهیلات لازم برای ازدواج جوانان و گسترش افق دید آنها از جهت این که تنوع پوشش چهره ها، رنگ ها، تنوع نشاط در میان جوانان فراهم است به طور کلی با «محرومیت زدایی» می توانیم زمینه های ارتکاب جرم را از بین ببریم.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته صنعتی و در سایر کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی چنین پدیده‌هایی رخ می دهد اما مشکل ما دامنه و وسعت این جرم است؛ به هر حال الگوهای اخلاقی، دینی و شرعی در این زمینه وجود دارد و ما به دنبال جامعه‌ای منظم، پاک و به معنای واقعی اسلامی هستیم.

شایسته مهر با بیان این که در مواجهه با تجاوز به عنف از برخی مسایل علمی و شناختی غفلت داریم، افزود: غفلت در توسعه فقر، بیکاری و اختلاف طبقاتی بین دهک های پایین و بالای جامعه باعث بروز چنین فجایعی می شود.

وی افزود: باید فضاهای شاد و نقاط امنی برای تفریح افراد فراهم کنیم تا با توجه به مقررات و رعایت روابط در چنین فضاهایی بتوانیم از امکانات ساده و خوب برخوردار شویم و با نبود چنین فضاهایی محدودیت هایی که برای تنوع رنگ ها در سنت های اجتماعی وجود دارد، به عنوان مثال در کشور مصر و عربستان زنان مسلمان با پوشش کامل از رنگ های روشن و سفید استفاده می‌کنند ولی پوشش زنان جامعه سنتی کشور ما، تیره و فاقد جذابیت بوده، حس کنجکاوی و ارضای بصری جوانان را قدری محدود می‌کند.

وی تاکید کرد: باید با بررسی های علمی، مطالعات جامعه شناختی جرم شناسانه، فقرزدایی، کاهش فاصله طبقاتی، توسعه فضاهای پرنشاط و تنوع رنگ ها بتوانیم زمینه وقوع این جرایم را کاهش دهیم.

شایسته مهر با اشاره به این که در پرونده‌های تجاوز به عنف، پدیده مجرمانه آدم ربایی نیز مشاهده می شود، تاکید کرد: اگر فرد دیگری را با هر انگیزه‌ای از جمله اخاذی پول گرفتن، اجبار مجنی علیهم به انجام کار، امضای سند یا هر چیز دیگر برباید، جرم تلقی شده و مجازات آدم ربایی جرم سنگین بوده و از 5 تا 15 سال حبس دارد که بسیاری از این آدم ربایی ها معمولا با انگیزه جنسی رخ می دهد.

این وکیل دادگستری در پایان تاکید کرد: اگر در یک تحقیق میدانی معلوم شود مجرمان مجرد، فاقد پول بوده و مجنی علیهم دختران، زنان و پسران خردسال باشند، معلوم می شود صرف مجازات (اعدام) کفایت نمی کند و باید تمهیدات اجتماعی دیگری مانند ازدواج آسان، کاهش فاصله طبقاتی و آموزش ارتباط های سالم در جوانان و نوجوانان را فراهم کنیم.

ایسنا




موضوع مطلب : تجاوز به عنف - زنا همراه با اکراه - خیانت

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 286
  • بازدید دیروز: 414
  • کل بازدیدها: 1118220
پیوندها