پایان مهلت معافیت تک پسری
در حالی که در مقررات جدید خدمت وظیفه عمومی برای معافیت کفالت یگانه فرزند مراقب یا نگهدارنده پدر، سن پدر از 59 سال تمام به 65 سال تمام تغییر یافته است؛ آخرین مهلت برای استفاده از قانون قبلی 4 فروردین سال 91 اعلام شده بود اما تماسهای مردمی از تحویل نگرفتن مدارک این معافیت در ایام نوروز و حتی پیش از آن حکایت میکند...
به گزارش جام جم، تعدادی از شهروندان در تماس با «جامجم» تاکید میکنند که در اسفند به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس+01) مراجعه کرده اما این دفاتر از پذیرش مدارک معافیت آنها برای استفاده از مزایای این قانون سر باز زدهاند.
سردار حمید صدرالسادات رییس سازمان وظیفه عمومی در این خصوص میگوید: هیچ یک از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس+10) حق ندارند که مدارک افراد مشمولی را که امکان معاف شدن از سربازی دارند، نپذیرند و اگر دفتری چنین کاری کرده باشد مشمولان میتوانند از آن دفتر شکایت کنند.
وی در خصوص تمدید مهلت استفاده از معافیت تکپسر دارای پدر 60 سال تا چهارم فروردین افزود: این مهلت چهار روزه از این جهت در نظر گرفته شده بود که دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی به شکل شیفتی در این مدت مشغول به کار بودند.
به گفته رئیس سازمان وظیفه عمومی برابر قانون خدمت وظیفه عمومی، شرط بهرهمندی مشمولان غیرغایبی که یگانه مراقب و نگهدارنده پدر هستند، نیازمندی پدر به مراقبت است که باید از سوی شورای پزشکی احراز شود و اشخاصی که دارای کهولت سن هستند نیازی به طرح پرونده آنان در شورای پزشکی نیست.
همچنین برابر بررسیهای صورت گرفته توسط ستاد کل نیروهای مسلح اتمام 65 سالگی به عنوان کبرسن تعیین شده و در نتیجه از پنجم فروردین سال 91 مشمولان غیرغایبی که پدر آنان وارد 66 سالگی شود بدون طرح پرونده در شورای پزشکی، مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت و در خصوص پدران کمتر از 65سال تمام، اعطای معافیت منوط به تعیین نیازمندی پدر مشمول به مراقبت توسط شورای پزشکی است.
فراخوان مشمولان متولد 1373 برای اعزام به سربازی
سازمان وظیفه عمومی متولدان سال 1373 را برای اعزام به خدمت سربازی و تعیین تکلیف فراخواند.
سازمان وظیفه عمومی طی اطلاعیهای اعلام کرد: برابر ماده (2) قانون خدمت وظیفه عمومی، هر فرد ذکور ایرانی در ماهی که طی آن ماه به سن 18 سال تمام میرسد مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی است و همچنین برابر ماده (19) همین قانون، کسانی که به سن 18 سال تمام میرسند (1373) موظفند ظرف 6ماه جهت تعیین تکلیف وضعیت خدمت وظیفه عمومی یا اعزام به خدمت، خود را از طریق دفاتر پلیس+01 به مراکز وظیفه عمومی معرفی کنند و مشمولان مقیم خارج از کشور نیز باید به نمایندگی کنسولی یا سیاسی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت خود و در صورت نبود آن، به نزدیکترین نمایندگی کنسولی یا سیاسی دولت ایران مراجعه کنند.
این اطلاعیه میافزاید: دانشآموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی که در حین تحصیل به سن مشمولیت (18 سالگی تمام) میرسند، باید از طریق مراکز آموزشی مربوط، درخواست معافیت تحصیلی کنند.
سازمان وظیفه عمومی همچنین در این اطلاعیه با اشاره به تنبیهات غیبت اعلام کرد: برابر ماده (58) قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولانی که برای رسیدگی یا اعزام به خدمت احضار میشوند چنانچه در مهلت یا موعد مقرر خود را معرفی نکنند، غایب شناخته شده و پس از معرفی یا دستگیری، با آنان با توجه به قانون رفتار میشود.
بر این اساس مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنان تا سه ماه باشد، سه ماه اضافه خدمت و چنانچه مدت غیبت اولیه آنان بیشتر از سه ماه باشد به شش ماه اضافه خدمت تنبیه میشوند.
همچنین مشمولانی که مدت غیبت اولیه آنان از یک سال تجاوز نماید، علاوه بر شش ماه اضافه خدمت، فراری محسوب میشوند و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
سازمان وظیفه عمومی در این اطلاعیه اعلام کرد: دانش آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول که با داشتن معافیت تحصیلی و برابر سقف سنوات تعیین شده، مشغول تحصیل هستند، در صورت ترک تحصیل، انصراف، اخراج و یا فراغت از تحصیل باید حداکثر ظرف یک سال خود را معرفی کرده و پس از آن وارد غیبت خواهند شد.
موضوع مطلب : خدمت سربازی - نظام وظیفه