نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان:
برای احقاق حقوق باید رابطه متعادل ومنطقی میان قاضی و وکیل برقرار شود
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان گفت: یک وکیل توانمند همیشه عاشق یادگیری است و وکیلی که از فراگیری علم فرار می کند، بیمار است و ابتدا باید خود را درمان کند...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، لیلا رئیسی در بیست و چهارمین مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان، اظهار کرد: انسان دارای حقوقی متفاوت همچون حق آزادی، حق اندیشه و حق بیان است، اما بنیادی ترین حقوق انسان حق مطالبه گری است .
وی با بیان اینکه مطالبه گری حق همان دادخواهی و دفاع است، افزود: حق و دادخواهی بر دو پایه قضاوت و وکالت استوار است، به طوریکه پایه های اصلی و اساسی حق و دادخواهی که بنیادی ترین حقوق انسان است قاضی و وکیل است.
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان تصریح کرد: برای احقاق حقوق انسان ها باید رابطه ای متعادل و منطقی میان قاضی و وکیل برقرار شود و در این خصوص نمی توان انتظار یک رابطه سلسله مراتبی را داشت .
رئیسی با بیان اینکه اگر ذاتیات هر امری از آن گرفته شود، آن امر فاقد هویت می شود، بیان کرد: وکیل در جهت احقاق حقوق افراد و انجام رسالت اصلی خود که همان عدالت خواهی است نمی تواند وابسته باشد، چراکه استقلال شرط ذاتی وکالت و قضاوت است .
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان خاطر نشان کرد: برخی از افراد در حقوق انسانی سخن از نژاد، قومیت، جنسیت و ... می گویند در صورتی که در حقوق انسانی فرد مخاطب فقط انسان به معنی "ما هو" است و جنسیت، نژاد، مذهب و ... ملاک نیست.
رئیسی با بیان اینکه انسانیت یکی از موهبت های الهی است که خدواند به افراد عطا کرده است، گفت: محدود کردن حقوق انسانی به شاخص هایی همچون نژاد، جنسیت و ... در واقع محروم کردن انسان ها از حقوق انسانی است که خدواند به آنها عطا کرده است.
وی تاکید کرد: محدود کردن امر وکالت و موکل به جنسیت، قومیت و .. دور شدن از هدف وکالت و دادخواهی است؛ چراکه در هیچ سند داخلی و بین المللی سخن از وکیل زن و یا مرد نیست، بلکه سخن از وکیل است .
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان وکیل را کسی دانست که به واسطه تسلط به علم حقوق و مهارت در به کارگیری فنون حقوقی صلاحیت دفاع از حقوق افراد را دارد و موکل نیز کسی است که نیاز به دفاع دارد.
رئیسی اظهار کرد: وکیل با حقوق انسان ها درگیر است و هیچ گاه نباید فراموش کند، علم ابزار کار او است و وکیل دادگستری هیچ زمان از آموختن علم بی نیاز نخواهد بود.
وی افزود: وکیل توانمند هرگز منیت ندارد؛ چراکه وکیل باید از حقوق دیگران دفاع کند و باید منیت را از خود دور کند تا در انجام رسالت اصلی خود موفق شود.
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان با بیان اینکه وکیل همیشه نقاد است، گفت: وکیل خوب در قبال هر امری که در جامعه اتفاق می افتد، منفعل نیست و عکس العمل نشان می دهد .
ایسنا
موضوع مطلب : وکالت - وکیل خانواده - کانون وکلای دادگستری - اسکودا