/بررسی امنیت اجتماعی در مجلس/
نجار:
هیچ ارتباط معناداری بین وقایع اخیر کرج، تهران و خمینیشهر نیست
پلیس دربرخورد با عوامل ناامنی کوچکترین مماشاتی نخواهد کرد
وزیر کشور در صحن علنی مجلس اعلام کرد که بر اساس تحقیقات به عمل آمده در مورد وقایع اخیر در کرج، تهران و خمینی شهر و ... این وقایع به صورت تصادفی و غیر سازمان یافته رخ داده و با تلاشهای صورت گرفته عاملین و مسبین آن در کمترین زمان دستگیر و تحویل دستگاه قضایی شدند...
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مصطفی محمدنجار که در جلسه مجلس جهت بررسی موضوع امنیت اجتماعی و برخورد با اشرار حضور یافته بود، با بیان اینکه وقایع اخیر در کرج، تهران و خمینی شهر به هیچ وجه زیبنده جامعه ما نیست، اظهار داشت: حتی یک مورد از وقایع اخیر برای ما پذیرفته نیست. انتظار است که دستگاه قضایی در حداقل زمان به جرم عاملین و مسبین این وقایع رسیدگی کرده و حکم را صادر و اجرا کند تا درس عبرتی باشد برای کسانی که فکر تعرض به حریم امن اجتماع را دارند.
وی افزود: مطالعات شورای امنیت کشور نشان داده که هیچ پیوستگی و ارتباط معناداری بین وقایع اخیر نبوده و این وقایع ریشه در سرخوردگی اجتماعی، حاشیه نشینی و مصرف مشروبات الکلی داشته است.
وی با بیان اینکه وزارت کشور با همکاری نیروی انتظامی برنامههایی را برای پیشگیری، کنترل و برخورد کامل با این موارد دارد، افزود: در عین حال باید بین آنچه در کرج رخ داد با وقایع تروریستی متوجه نخبگان، تفاوت قائل شویم.
به گفته وی، وزارت کشور برای کنترل ناامنیها در پرتو سیاستگذاریهای عالمانه و با همکاری دستگاههای مربوطه اقدام به تشکیل 33 جلسه با 497 مصوبه در حوزههای امنیتی - اجتماعی - سیاسی - قضایی و انتظامی کرده است که خود فصل نوینی در همکاریهای امنیتی برای برخورد قاطع با بر هم زنندگان امنیت کشور میباشد.
نجار با بیان اینکه امنیت از اساسیترین نیازهای هر جامعه است، گفت: پیشرفت و توسعه هر کشوری منوط به برقراری امنیت در آن است، به همین دلیل آمریکا و دشمنان انقلاب همواره درصدد القای ناامنی در ایران بودهاند.
به گفته وی، بروز معضلات امنیتی متاثر از عللی که ریشه در عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد، همچنین فقدان قوانین شفاف در پیشگیری از جرائم و مقابله با آنها برداشتهای متعارضی بین دستگاههای امنیتی و اجتماعی ایجاد کرده است.
لذا ضروری است که مسئولیت دستگاهها تفکیک شده و همکاری و وحدت رویه حاکم شود.
وی افزود: البته با برگزاری جلسات منظم شورای امنیت و شوراهای تامین استانها هماهنگی لازم ایجاد شده است که حاصل آن مدیریت فتنه 88 ، دستگیری عبدالمالک ریگی، دستگیری عوامل ترور دکتر محمدی و برخورد با گروهک تروریستی پژاک بود.
وزیر کشور با اشاره وجود مرزهای مشترک وسیع با کشورهایی همسایه جمهوری اسلامی ایران که در برقراری امنیت در کشور به عنوان محیط پیرامونی تاثیرگذار است، گفت: این امر و نیز موضوع استقرار ناتو در عراق و افغانستان طیفی از عوامل ایجاد کننده ناامنی را تدارک دیده است و موضوعاتی مثل قاچاق مواد مخدر، مشروبات الکلی، ترویج عقاید سلفی و وهابی تنها گوشهای از اقدامات دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش ایسنا، نجار با بیان اینکه در این راستا دیپلماسی امنیتی از سوی وزارت کشور فعال شده است، به انعقاد قراردادهای امنیتی با کشورهای همسایه اشاره کرد و در عین حال افزود: با توجه به این شرایط ، جمهوری اسلامی ایران از امنیت خوبی برخوردار است.
نجار در ادامه به توطئههای دشمنان و به کارگیری توان آنها در عرصه جنگ نرم و نیز اقدامات تروریستی اشاره کرد و گفت: غرب با به کارگیری صدها شبکه ماهوارهای فارسی زبان و فضای مجازی اینترنت اعم از فیس بوک و توییتر و رواج تفکر شیطان پرستی تمام توان خود را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار میگیرد؛ لذا مقابله با این ناتوی فرهنگی نیازمند عزم جدی نهادهای فرهنگی و رسانهای کشور است.
وی در ادامه به بخشی از کارنامه شورای امنیت کشور اشاره کرد و مدیریت وقایع ضد امنیتی، طرح امنیتی اجرای قانون هدفمندی یارانهها، حفاظت از نخبگان کشور، تامین امنیت اخلاقی جامعه، تقویت شبکه ملی و محلی در نقاط مرزی، اعطای امان نامه به اشرار نادم، تصویب طرح حفاظت از متروی تهران، طرح مقابله با سارقین حرفهای و مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته و نیز تامین امنیت مرزنشینان را بخشی از این کارنامه توصیف کرد و گفت: احداث تعداد زیادی پاسگاه مرزی، راه اندازی بازارچههای مرزی که در کاهش قاچاق کالا و سوخت موثر بوده و فعال شدن شورای توسعه پایدار امنیت شرق و غرب کشور از اقداماتی است که برای تامین امنیت مرزنشینان صورت گرفته است. همچنین در کشور از گذشته حدود سه میلیون تبعه افغانی حضور داشتهاند که بخشی از جرائم به ویژه در بحث مواد مخدر به این جامعه آماری مربوط میشود در این راستا وزارت کشور اقدام ساماندهی اتباع بیگانه کرد.
وی همچنین به اقدامات صورت گرفته توسط وزارت کشور در خصوص مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: اصلاح ابلاغیه قانون مبارزه با مواد مخدر تهیه و تکمیل پنج اردوگاه نگهداری زندانیان مواد مخدر و ایجاد اردوگاه برای درمان اجباری معتادین از جمله این اقدامات است.
وی افزود: ما به وجود اشکالات و نواقص واقف هستیم اما معتقدیم برای رفع این نواقص و دستیابی به امنیت پایدار تعامل و همفکری سه قوه ضروری است.
نجار در ادامه به نقش موثر رسانهها در شفاف سازی و زدودن التهاب اجتماعی اشاره کرد و گفت: رسانهها ناخواسته به القای ناامنی اقدام نکنند.
وی از مجلس خواهان تسریع در تصویب لایحه ممنوعیت حمل و به کارگیری سلاح سرد شد و در پایان گفت: پلیس در برخورد با عوامل ناامنی کوچکترین مماشاتی نخواهد کرد.
ایسنا
موضوع مطلب : امنیت اجتماعی - پیشگیری از جرم - آمار جنائ