/بررسی امنیت اجتماعی درمجلس/
رییس مرکز پژوهشهای مجلس:
جرائم خشن در سایر کشورها بدتر از ایران است
مشکل قانونی برای برخورد با جرایم خشن در ایران کم است
رییس مرکز پژوهشهای با اشاره به بررسیهای این مرکز گفت: اقدامات قوه قضاییه و نیروی انتظامی با توجه به امکانات این دستگاهها در مقایسه با سایر کشورها در برخورد با جرایم خشن مثبت و قابل قبول است...
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، احمد توکلی گفت: جرایم خشن دیگر کشورها در مقایسه با جمعیت، از ایران بدتر است. اگر مرگهای ناشی از تصادفات جادهای در ایران چندصد برابر مرگهای تصادفات جادهای در کشور انگلستان است ولی جرایم خشن در این کشور نسبت به ایران بسیار بالاتر است.
نماینده مردم تهران تامین امنیت و معیشت از سوی حکومت را بسترساز کاهش گرایش افراد به جرایم دانست و افزود: اگر حکومت بتواند امنیت و معیشت افراد را تامین کند در این صورت میتوان انتظار دینداری مردم را داشت.
وی با اشاره به نقش رسانهها در گسترش ناامنیهای اجتماعی گفت: به دلیل رفتار نامطلوب رسانهها احساس ناامنی بیشتر از خود ناامنی است، ولی درسایر کشورها این موضوع عکس است، لذا برای حل این مشکل تدبیر فرهنگی و سیاسی لازم است.
توکلی پدیده جرایم خشن را متاثر از پدیدههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهار کرد: قوه قضاییه و دادگستری رویکرد واکنشی نسبت به جرایم دارند ولی رویکرد کنشی لازمه کنترل جرایم است.
رییس مرکز پژوهشها نقش شبکههای جدید ارتباطی، فقر و بیکاری، فقدان افق روشن برای نسل جوان، بیاحترامی مسوولان به قانون و هنجارشکنی جامعه را از جمله دلایل افزایش جرایم خشن برشمرد.
توکلی افزود: مصادیق جرایم در قوانین جزایی، جرمانگاری شده است. امنیت و آرامش جامعه موضوعی است که در مواد مختلف قوانین جزایی مورد توجه قرار گرفته است. بیشک تامین امنیت اجتماعی از اصلیترین وظایف حکومت است. حفظ جان، مال، حیثیت و امنیت افراد باید از سوی حکومت مورد توجه قرار گیرد.
رییس مرکز پژوهشها تاکید کرد: مشکل قانونی در برخورد با جرایم کم داریم، ولی سایر مشکلات باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ایسنا
موضوع مطلب :