انتقال آب هیرمند به زاهدان خلاف امنیت ملی است
انتقال آب هیرمند به زاهدان مسئله منطقهای نیست بلکه منافع ملی و کشور مطرح است. اساسا بنده با این حد از وابستگی به کشور افغانستان مخالف هستم. برخلاف سایر کشورها ما تنها کشوری هستیم که تا این حد آن هم در زمینه آب خود را به یک کشور دیگر وابسته کردهایم و این برخلاف منافع ملی ماست...

سرویس مجلس تابناک- نماینده زابل درباره آب هیرمند واستفاده از آن برای سیستان و بلوچستان گفت: متأسفانه نگاه مدیریت در استان به موضوع آب نگاه جامعی نیست. این در حالی است که یکی از بحرانهای آتی ما در کشور همین مدیریت منابع آب است و در آینده به شدت ما با این موضوع مواجه خواهیم بود.
احمدعلی کیخا به خبرنگا رما گفت: اینکه چرا ما در تلاش هستیم تا سرنوشت خود را به یک رودخانه مرزی گره بزنیم که کنترل آن به دست کشور افغانستان است جای سؤال دارد.
وی افزود: این موضوع را در کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مطرح کردهایم زیرا اصلا شرایط خوبی در این زمینه نداریم. متأسفانه بحث درباره انتقال آب از زابل و چاهنیمهها به زاهدان بسیار چالش برانگیز شده و برخی گمان میکنند چون ما نماینده زابل، زهک و هیرمند هستیم با این موضوع مخالفت میکنیم و به این موضوع که ما از بعد ملی و مسائل امنیت ملی به ماجرا مینگریم به مسئله نگاه نمیکنند.
نایب رئیس کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس اظهار داشت: مخالفت بنده و همکارانم برای انتقال آب هیرمند به زاهدان مسئله منطقهای نیست بلکه منافع ملی و کشور مطرح است. اساسا بنده با این حد از وابستگی به کشور افغانستان مخالف هستم. برخلاف سایر کشورها ما تنها کشوری هستیم که تا این حد آن هم در زمینه آب خود را به یک کشور دیگر وابسته کردهایم و این برخلاف منافع ملی ماست.
وی ادامه داد: در آینده این فرزندان ما هستند که با مشکل جدی مواجه میشوند.
کیخابا اشاره به منابع آبی زاهدان بهویژه در مناطقی چون کارواندر و تهلاب گفت: آنهایی که حمایت میکنند به نوعی میخواهند سرنوشت زاهدان و مرکز استان را به هیرمند و حقآبه ایران گره بزنند تا توجه بیشتر دولتمردان را جلب کنند، غافل از آنکه عملا این کار باعث ضرر دوچندان میشود.
وی افزود: وزارت نیرو هم استدلال میکند که ما چاهنیمهها را ساختهایم تا اینکار یعنی تامین آب زاهدان به سرانجام برسد. میگویند اگر راندمان تبخیر و کاهش تبخیر با شیوههای نوین انتقال آب را انجام دهیم عدد آب زاهدان زیاد نخواهد بود. اما نکته اینجاست که داریم خود را در زمینه آب به یک کشور خارجی وابسته میکنیم. از نظر اقتصادی نیز تامین آب از رودخانه تهلاب بسیار مقرون به صرفه است زیرا ارتفاع آنجا از چاهنیمهها بالاتر است و در نتیجه برای پمپاژ آب انرژی کمتری نیاز است و خودبهخود هم این آب قابل انتقال است و با پمپاژ کمتر میتواند انتقال یابد.
کیخا گفت: از سوی دیگر عملا منابع آب ما در تهلاب در حال هدررفتن و ریختن به پاکستان است. بنابراین حرف ما این است که به جای افزایش وابستگی به یک کشور بیثبات نظیر افغانستان بهتر است سیاست جامعنگرانهتری را در پیش بگیریم.
تابناک
موضوع مطلب : مجلس شورای اسلامی - قوه مقننه