سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
شنبه 90 مرداد 15 :: 6:9 عصر ::  نویسنده : محسن قاری

نقض حقوق اولیه بشر از سوی قدرت‌های مدعی؛
از عدم محاکمه عادلانه در بلاروس تا نقض حقوق اقلیت‌ها در نروژ

موارد متعدد نقض حقوق بشر، رسوایی‌های روزافزون را برای مدعیان دروغین حقوق بشر به ارمغان می‌آورد...

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد، بلاروس را به نقض موافقت‌نامه‌های بین‌المللی خود به دلیل اعدام دو نفر که پرونده‌های‌شان در حال بررسی در کمیته بوده است، متهم کرد.

با توجه به بیانیه مطبوعاتی صادر شده توسط این کمیته، Oleg Griskovtsov و Andrei Burdyko در مرحله بازجویی (پیش از محاکمه) مورد شکنجه قرار گرفته بودند و از محاکمه منصفانه برخوردار نبودند.

گزارش‌های رسانه‌ها نشان می‌داد که این دو به دلیل جرایم قتل عمد، حمله مسلحانه، آتش‌سوزی، کودک‌ربایی و سرقت گناهکار شناخته شده بودند.

کمیته از مقامات روسیه سفید درخواست کرد تا وقتی که پرونده‌ها تحت بررسی است، اجرای حکم اعدام را متوقف کند اما در مارس سال گذشته با وجود درخواست کمیته برای اقدامات حفاظتی موقتی، این دو نفر اعدام شدند.

کمیته نامه‌ای به هیات دائمی بلاروس در ژنو فرستاد و از اعدام‌های انجام گرفته که در راستای نقض درخواست کمیته برای اقدامات موقتی محافظتی صورت گرفته است، ابراز نگرانی کرد.

رئیس این کمیته گفت: درخواست ما برای اقدامات حفاظتی موقت در جلوگیری از آسیب جبران‌ناپذیر به قربانیان ادعایی نقض حقوق بشر انجام شده بود.

وی به دلیل اعدام این دونفر اظهار تاسف کرده و بلاروس را مرتکب نقض مهم و فاحش تعهداتش به موجب پروتکل اختیاری میثاق حقوق مدنی ـ سیاسی دانسته است.

کمیته در این نامه خاطرنشان کرده است که این امری ضروری است که حکم اعدام تنها با احترام کامل به حق برخورداری از محاکمه عادلانه اجرا شود و تحمیل حکم اعدام بدون برخورداری متهم از محاکمه عادلانه منجر به نقض مواد 6 و 14 میثاق حقوق مدنی ـ سیاسی می‌شود.

همچنین روزنامه اکسترا بلادت نوشته است که نئوناتزی‌های دانمارکی تحت عنوان «جبهه ملی دانمارک» که ضد اسلام، ضد یهود و ضد کولی‌های اروپای شرقی هستند در روسیه آموزش دیده‌اند.

سردسته این حزب در دانمارک شخصی به نام Lars Wittman است که با دیمیتری داموشکین در مسکو ملاقات‌هایی داشته و داموشکین به نئونازی‌های دانمارکی در منطقه Zavidovo در 120 کیلومتری شمال مسکو آموزش‌های نظامی داده است.

شعار این گروه‌های نئوناسیونالیستی که خود را اتحاد بین‌المللی اسلاو (سلاوانسکی سایوز) SS می‌خوانند این است که ناسیونالیست‌های جهان متحد شوید!

دکتر دیوید دوک و کوین مکدونالد از اعضای این گروه هستند. دیمیتری داموشکین گفته است که از طرفداران روزنبرگ، هیتلر، گوبلز و از جمله رادولف هس است. این گروه‌های راست افراطی شبکه‌ای جهانی ایجاد کرده‌اند. دیمیتری دموشکین گفته است که ناسیونالیست‌های آلمانی با ناسیونالیست‌های روسی با هم زندگی می‌کنند و سایتی به نام اتحادیه اسلاو دارند.

شاخه نروژی این حزب Datsik نام دارد که پلیس نروژ قبلا مقداری سلاح و مهمات از آنها کشف کرده بود. این گروه از اقدامات هفته گذشته تروریست نروژی «آندرس برینگ برویک» پشتیبانی کرده و از وی به عنوان قهرمان یاد می‌کنند.

با انتشار این اطلاعات، نخست وزیر و اعضای کابینه دانمارک به وحشت افتاده‌اند.

پلیس دانمارک تاکنون تعدادی از اعضای این گروه (جبهه ملی دانمارک) را دستگیر و مورد بازجویی قرار داده است؛ البته گفته می‌شود که در این حزب نئو ناسیونالیستی شکاف‌های مختلفی ایجاد شده که یکی از انشعابات آن Rat line خوانده می‌شود که همین شعارها را می‌دهد.

به طور کلی از دهه 90 همراه با فروپاشی شوروی، احزاب راست افراطی در اروپا قدرت پیدا کرده‌اند و این احزاب، احزاب چپ را به خاطر سیاست‌های مهاجرتی آنها و اینکه اجازه داده‌اند تا مسلمانان به اروپا مهاجرت کنند، تحت فشار قرار داده‌اند. به همین علت احزاب چپ، قانونی بودن و محبوبیت خود را از دست داده‌اند.

در دانمارک، حزب راست افراطی دموکراتیک خلق از 2001 در دانمارک به قدرت رسیده و به مجلس راه یافته است که موضع و قدرت آن هرروز بیشتر می‌شود.

اگر در انتخابات آینده دانمارک مجددا احزاب دست راستی به قدرت برسند، تهدید علیه مسلمانان و مهاجران جدی‌تر خواهد شد.

قابل ذکر است که از سال 1996 تا 2000 حزب راست افراطی آزادی FPO در اطریش به قدرت رسید و حتی تشکیل کابینه داد که تحت فشار و مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت و استعفا داد.

هنوز شش نفر از وزرای کابینه اطریش از همین حزب افراطی دست راستی هستند.

ابزارهایی برای آرام کردن این جو بی‌سابقه و خطرناک علیه مسلمانان و علیه مهاجران که بعد از حادثه 11 سپتامبر در نیویورک بسیار شدت یافته، باید اندیشیده شود؛ مثلا استراتژی گفت‌وگوی تمدن‌ها و یا «گفت‌وگوی انسان‌ها» و انتشار این گونه ایده‌ها و عقاید نیمه لیبرالیستی در مطبوعات و رسانه‌های اروپایی شاید تا حدی بتواند این جو خطرناک علیه مسلمانان را آرام کند.

از سوی دیگر کودکان فلسطینی توسط دادگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند. گراند سوآر به قلم «هوگ نیلور» می‌گوید بنا به گزارش‌ها، کودکان فلسطینی به طور سیستماتیک، توسط دادگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی مورد بد رفتاری قرار می‌گیرند.

سامی زمانی‌ که کمی‌ بعد از نیمه شب، یک دو جین کماندو به خانه او هجوم آوردند، به دست دادگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی افتاد.

خانواده این جوان فلسطینی شاهد این بودند که سربازان به دستان او دست‌بند زدند، چشمانش را با نواری بستند و بدون هیچ توضیحی او را با خود بردند.

سامی در مصاحبه‌ای عنوان داشت که تحت شکنجه‌های وحشیانه قرار گرفته است؛ برای مثال شکنجه‌ای که نسبت به بقیه بهتر بود این بود که او را مجبور کرده‌اند که فاصله طولانی بین روستای «بیت العمر» و کلونی یهودی در نزدیکی‌ را، با پای برهنه طی کند.

در راه، سربازان طوری وحشیانه به او لگد زده‌اند که دنده‌های او شکسته است.

تجربه‌های او گوشه‌ای از وضعیت هر روزه و نگران‌کننده کودکان در کرانه باختری است که انجمن‌های حقوق بشر آن را گزارش می‌کنند.

سوء استفاده‌های سیستماتیک انجام گرفته علیه کودکان فلسطینی در سیستم قضایی نظامی رژیم صهیونیستی، موضوع دو گزارش منتشر شده در این ماه هستند. اولین گزارش توسط «بتسلم» ـ سازمان اسرائیلی نظارت بر سرزمین‌های فلسطینی اشغال شده ـ و گزارش دوم توسط «دفاع بین‌المللی از کودکان» ـ یک سازمان غیر دولتی در ژنو ـ ارائه شده است.

در این گزارش‌ها آمده است که ارعاب کودکان توسط پلیس از طریق حملات لفظی و فیزیکی‌، رد ملاقات والدینشان از آنان، احکام بسیار سنگین و به زور اعتراف گرفتن از طریق بازجویی‌های وحشیانه، سیستمی‌ است که برای فلسطینی‌ها در کرانه باختری در نظر گرفته شده است.

به گزارش سازمان بین‌المللی دفاع از کودکان، ده‌ها کودک در مدت بازداشت، انتقال یا بازجویی، تحت شکنجه فیزیکی‌ از جمله سیلی‌ و مشت و لگد، قرار گرفته‌اند.

در این گزارش آمده است که تعداد زیادی از این کودکان فقط به خاطر پرتاب سنگ بازداشت شده‌اند.

سازمان‌های بین‌المللی قادر به دریافت اطلاعات در مورد این بازداشت‌های انجام شده توسط ارتش رژیم صهیونیستی نیستند.

این سازمان بین‌المللی گزارش خود را با این عنوان منتشر می‌کند: «گزارش در مورد وضعیت کودکان فلسطینی زندانی شده توسط سیستم قضایی ارتش اسرائیل»

سیستم قضایی نظامی رژیم صهیونیستی مدت‌هاست که مورد انتقاد است.

بعد از بازداشت، کودکان به عنوان یک زندانی خطرناک برای امنیت شناخته می‌شوند؛ لذا هرگونه ارتباط تلفنی را برای آنان ممنوع می‌کنند و در اکثر موارد، والدین آنان نمی‌توانند به ملاقاتشان بیایند.

ارتش رژیم صهیونیستی بدون ارائه هر گونه جزئیاتی اعلام می‌کند که بازداشت کودکان به خاطر پرتاب سنگ، به این دلیل بوده که این عمل، باعث کشته و یا معلول شدن غیر نظامیان و نیرو‌های امنیتی شده است.

همچنین یک عکاس خبری فلسطینی در حال پوشش خبر تظاهرات اعتراضی مردم روستای نبی صالح در مخالفت با دیوار حائل، توسط سربازان رژیم صهیونیستی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی معا از رام الله، محب البرغوثی ـ عکاس خبری فلسطینی روزنامه الحیات الجدیده ـ به دلیل حمله سربازان صهیونیستی از ناحیه سر دچار شکستگی شد.

به گفته البرغوثی، سربازان رژیم صهیونیستی دوربین وی را شکسته، تجهیزاتش را توقیف کرده و او را زخمی و در حال خونریزی در گرما رها کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، وی به دلیل جراحات وارده به بیمارستان منتقل شد.

سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطینی نیز با انتشار بیانیه‌ای حمله به البرغوثی را محکوم کرده و نگرانی شدید خود را از حملات مکرر رژیم صهیونیستی به روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه اعلام کرده است.

از دیگر سو گزارش‌ها حاکی از آن است که حملات هوایی ناتو به لیبی 6370 کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

روزنامه الشعب چاپ الجزایر اعلام کرد که بر اثر حملات هوایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به لیبی که با سلاح‌های غیر متعارف صورت می‌گیرد، شش هزار و 372 نفر از مردم این کشور کشته و یا مجروح شده‌اند.

روزنامه الجزایری الشعب نوشت: بر اثر حملات نیروهای ناتو به کشور لیبی از 19 مارس تا ماه جولای سال 2011 میلادی (فروردین تا مرداد سال 90) 1108 نفر کشته و بیش از پنج هزار و 254 نفر زخمی شده‌اند که ده‌ها نفر از آنان در شرایط بسیار بد جسمانی قرار دارند.

این روزنامه به نقل از یک منبع مطلع و از مسئولان بهداشت کشور لیبی، افزود: 148 نفر از کشته‌شدگان افراد زیر 18 سال هستند.

براساس این گزارش، از مجموع تعداد کشته‌شدگان نیز 217 نفر زن هستند. در این گزارش تاکید شده است که نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از سلاح‌های غیر متعارف بر علیه مردم لیبی استفاده کرده‌اند.

به گفته این مسئول در بخش بهداشت لیبی، اغلب زخمی‌ها نیز توسط بمب‌های آتش‌زا صدمه دیده‌اند و بسیاری از بیماران و کشته‌شدگان از ساکنان شهر مصراته هستند.

براساس این گزارش، بسیاری از زخمی‌ها که در بیمارستان الخضراء در مرکز طرابلس بستری هستند، از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی رنج می‌برند.

در نروژ نیز برویک پس از اقرار به بمب‌گذاری در مراکز دولتی و کشتار حداقل 68 تن از جوانان نروژی در کمپ یوتویا، از سوی دادگاه بخش اسلو به تحمل 8 هفته بازداشت بدون دسترسی به روزنامه و هر گونه ملاقات تا روشن شدن نتایج تحقیقات تکمیلی محکوم شد.

بنا به درخواست پلیس نروژ و موافقت قاضی دادگاه بخش اسلو، متهم چهار هفته نخست دوران بازداشت موقت را در بازداشت انفرادی به سر خواهد برد.

رئیس دادگاه بخش اسلو در یک کنفرانس خبری گفت متهم آرام و خونسرد بود و ابراز ندامت از عمل خود نداشت و نشان داد که آماده است تا بقیه دوران عمر خود را در زندان بگذراند.

برویک قصد داشته تا مانیفست خود را قرائت کند اما قاضی دادگاه مانع از این کار شده و گفته این مساله مربوط به برهه حساس نمی‌شود.

متهم نیت خود را از این اقدام، نجات نروژ و اروپای غربی از مارکسیست فرهنگی و غلبه مسلمانان اعلام کرده و گفته هدف از این حملات هشدار دقیق و وارد ساختن حداکثر خسارات به حزب کارگر به‌واسطه سیاست‌های مهاجرت‌پذیری دولت بوده و حزب کارگر با خیانت به نروژ و مردمش باید هم اکنون بهای آن را بپردازد.

وی گفته که به دنبال کشتن تعداد زیادی نبوده اما دولت حزب کارگر را متهم کرده به واسطه پذیرش مهاجران و مستعمره کردن نروژ از سوی مسلمانان، جامعه نروژی را تخریب کرده است.

وی همچنین اقرار کرده که در همکاری با دو هسته دیگر است.

اگر چه حداکثر مجازات در نروژ بر اساس قوانین جزایی 21 سال حبس است اما ماده 102 حقوق جزای نروژ با اشاره به بحث جنایت علیه بشریت، حداکثر مجازات 30 سال حبس را برای عامل آن تدوین کرده است.

اقدام دیگری که در سیستم حقوقی نروژ وجود دارد، موضوع Forvaring است که به معنای حکم توقیف و یا حبس اجباری است که اغلب در مورد جرائمی نظیر خشونت‌های افراطی، جرایم جنسی، ایجادحریق و ... به کار می‌رود.

ایسنا




موضوع مطلب : حقوق بشر

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 75
  • بازدید دیروز: 126
  • کل بازدیدها: 1103314
پیوندها