انتقاد دیدهبان حقوق بشر از حمایت غرب از دولت سومالی
دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد که دولت سومالی باید وضعیت حقوق بشر در این کشور را بهبود بخشد یا اینکه حامیان غربی آن باید در حمایت از مقامات این کشور تجدیدنظر کنند...
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیدهبان حقوق بشر در گزارش جدید با عنوان «نمیدانید چه کسی مقصر است: جنایات جنگی در سومالی» که روز دوشنبه منتشر شد، تاکید کرد: آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل از دولت فدرال انتقالی بدون هرگونه تلاش جدی برای تحت فشار گذاشتن مقامات آن به منظور جلوگیری از نقض حقوق بشر حمایت میکنند.
بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، دولت فدرال در سال 2004 به عنوان بخشی از تلاش بینالمللی برای احیای دولتی کارآمد در موگادشیو تشکیل شد.
دیدهبان حقوق بشر از دولتهای غربی خواست دولت سومالی را برای بهبود اوضاع حقوق بشر تحت فشار گذارند. در این گزارش گروههای متعددی در خصوص جنگ داخلی سومالی که 20 سال قبل آغاز شد محکوم شدهاند.
دیدهبان حقوق بشر در این گزارش 58 صفحهای گروه مسلح الشباب، دولت سومالی، نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا، کنیا و اتیوبی را مسوول مصیبت وارد آمده به غیرنظامیان سومالی خواند.
کنیا و اتیوپی متهم هستند که از شبه نظامیان درگیر در مناقشه حمایت کردهاند و از پناهندگان سومالیایی که مورد حمله راهزنان و حتی پلیس قرار گرفتند، حمایت نکردهاند.
گروههای شرکت کننده در مناقشات ظاهرا به تاثیرات اقداماتشان بر غیرنظامیان توجهی نداشتند و یا حتی آنها را هدف گرفته و به آنها صدمه زدهاند.
دانیل بکل، مدیر امور آفریقا در دیدهبان حقوق بشر گفت: هیچ راهحل سریعی برای تراژدی سومالی وجود ندارد اما روشن است که بیکیفری برای نقضهای جدی باعث ایجاد ناامنی است.
وی افزود: اعمال فشار بینالمللی برای خاتمه دادن به سوء استفادههای همه طرفها اکنون بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد.
دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد که همه طرفها در مخاصمه مسلحانه سومالی مرتکب نقضهای جدی حقوق مخاصمات شدهاند که این منجر به فاجعه انسانی در این کشور شده است.
این سازمان تاکید کرد که همه حرفها باید به سوء استفاده از غیرنظامیان پایان دهند و برای اقداماتشان مسوول شناخته شوند.
این گزارش بر مبنای مصاحبههای انجام گرفته با پناهندگان سومالیایی که به تازگی وارد کنیا شدهاند و دیگر منابع تهیه شده است. دیدهبان حقوق بشر درخواست خود مبنی بر تشکیل یک کمیسیون مستقل تحقیق برای بررسی نقض حقوق بشر و حقوق مخاصمات مسلحانه توسط همه طرفها از زمان آغاز درگیریها تاکنون را تکرار کرد.
این سازمان از همه طرفهای درگیریها در سومالی خواست گامهای ملموسی را برای حمایت از غیرنظامیان در حملات بردارند و اطمینان حاصل کنند که در تمام مواقع دسترسیهای بشر دوستانه تسهیل میشود.
بکل گفت: ما جامعه بینالمللی را به ارایه کمک به سومالی و پناهندگان در کنیا و ایتوپی ترغیب میکنیم.
وی افزود: همسایگان سومالی باید به حق همه آنهایی که از سومالی میگریزند و درخواست پناهندگی میکنند احترام بگذارند.
موضوع مطلب : حقوق بشر