پرونده روزنامه ایران به دادگاه ارسال شده؛ دیگران بیجا تعرض نکنند
دیه همان 90 میلیون تومان؛ تعهد شرکتهای بیمه 60 میلیون تومان است.
سخنگوی قوهی قضاییه گفت: مهلت دو ماههای که برای بررسی مسائل پیرامون نرخ جدید دیه در نظر گرفته شده بود به پایان رسید و نتیجتا قیمت دیه همان 90 میلیون تومان خواهد بود....
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران تصریح کرد: در نشستهای قبلی به کسانی که جعل عنوان میکنند و از این طریق برای مردم و بعضی دستگاهها مشکلاتی ایجاد میکنند اشاره شد. بر اساس گزارشی که چند روز پیش به دست من رسید، ظرف ماه گذشته 26 نفر از کسانی که فقط جعل عنوان قضایی کرده بودند، شناسایی شدند که از این تعداد 20 نفر دستگیر شده و بقیه متواری هستند.
وی ادامه داد: این افراد از این طریق 56 میلیارد ریال کلاهبرداری کردهاند و من خواهشم این است که مردم توجه داشته باشند فریب چنین افرادی را نخورند.
سخنگوی دستگاه قضایی افزود: بعضی از افراد شیطان، شیاد و کلاهبردار از طریق تلفن یا اینترنت مزاحم برخی از مردم میشوند و مثلا گاهی اوقات با تغییر صدا یا ایجاد مزاحمتهای دیگر از مردم اخاذی میکنند و موجب دردسرهایی برای بعضی خانوادهها میشوند؛ لذا مردم باید مراقب باشند تا از این بابت هم لطمهای نخورند.
خبرنگاری با اشاره به هتاکی بعضی سایتها و روزنامهها به روزنامه ایران و چگونگی برخورد قوه قضاییه در این مورد سوال کرد که محسنی اژهای در پاسخ گفت: علیالقاعده باید کار فرهنگی جوری باشد که در جهت تقویت مسائل فرهنگی بوده و خدای نکرده طوری نباشد که افکار عمومی را نسبت به آن مساله برانگیزد.
محسنی اژهای اظهار کرد: قانون مطبوعات در 12 بند مواردی را آورده که مطبوعات نباید آنها را منتشر کنند، از جمله مطالبی که باعث برانگیخته شدن عواطف و احساسات مردم، توهین به موازین و مقدسات اسلامی و جریحهدار کردن عواطف عمومی میشود و مجازاتی هم که برای صاحب نشریه متخلف مقرر شده، علاوه بر مدیر مسئول نشریه، مشمول نویسنده مطلب نیز خواهد بود و کسانی هم که شریک جرم محسوب شوند قابل تعقیب خواهند بود. در ماده 4 آییننامه مطبوعات نیز گفته شده که اگر نشریهای بخواهد ضمیمه داشته باشد چه شرایطی را باید رعایت کند.
وی با بیان اینکه در صورت ارتکاب جرم، هم شاکی خصوصی، هم دادستان و هم هیات نظارت بر مطبوعات میتوانند اقدام کنند، خاطرنشان کرد: این موضوع در هیات نظارت مطرح شده و به روزنامهی ایران تذکر داده شده است. همچنین روزنامه به دادگاه معرفی شده است یعنی از نظر آنها تخلفی صورت گرفته است. دادستانی تهران هم اقدام کرده است اما اینها هیچکدام باعث نمیشود افراد دیگری بیجا تعرض کنند. من نشنیدهام افرادی در روزنامه ایران تجمع کرده باشند ولی چنانچه امر خلاف قانونی صورت گرفته باشد قضیه پیگیری خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با تعیین نرخ دیه گفت: در مورد دیه مسائلی مطرح شد و به دنبال آن در 15 خرداد امسال وزیر دادگستری طی نامهای از رئیس قوهی قضاییه درخواست کرد تا ظرف مهلتی دوماهه دولت و مسئولان بیمه مشکلات ناشی از تعیین نرخ جدید دیه را بررسی کنند و امروز هم این مهلت دوماهه تمام شده است.
دادستان کل کشور گفت: قرار بود از نظر حقوقی و فقهی بررسی شود که آیا از موارد ششگانه دیه که سه مورد آن موضوعیت دارد، میشود از موارد دیگر استفاده کرد که طبق بررسی انجام شده این امر امکانپذیر نیست؛ لذا قیمت دیه در سال جاری بدون تغییر همان 90 میلیون تومان خواهد بود.
محسنی اژهای گفت: بحث دیگر این است که قراردادهای بیمه بر اساس نرخ قبلی دیه یعنی 45 میلیون تومان بسته شدهاند که برای حل این مشکل مقرر شد از مهرماه امسال شرکتهای بیمه بر اساس نرخ جدید قرارداد ببندند و ظاهرا قرار شد که نیمه دوم سال، از مبلغ دیه تا 60 میلیون بیمهها بپردازند و 30 میلیون بقیه را کسی که دیه برعهده اوست بپردازد. اگر اولیای دم دیه را بخشیدند که مشکلی پیش نمیآید و اگر نبخشیدند و کسی نداشته باشد دیه را پرداخت کند و معسر باشد، او را زندانی نمیکنند و براساس حکم معسر با او برخورد میشود.
موضوع مطلب : ستاد دیه - دیه - خسارت های مدنی به کالبد, رسانه - روزنامه - اینترنت - دنیای ارتباطات - دادگاه مطبوعات