سلام. دکتر جان راستش ببخشید میخوام پیش بینی هم کنم...
البته از آنجایی که قرآن همیشه کتابی پر از تازگی هاست نمیتوان صدق یک تفسیر را برای آن ارایه داد و نظر شما هم قابل تصدیق است اما نه از سوی ما بلکه از سوی متخصصین.
نشوز در اصطلاح فقه و حقوق خانواده به این معنی بکار میرود که چنانچه زنی از انجام وظایف زناشویی که منحصر به تمکین است سرباز بزند ناشزه به حساب می آید که زن ناشزه از حق نفقه محروم میشود. که ماده 1108 قانون مدنی به وضوح در این خصوص بیان داشته است. نشوز صرفا در خصوص تمکین است زیرا زن مسول شیر دادن به کودکش ؛ تمیز کردن خانه ؛ شستن لباس ها و... نیست ( اگر دیده یا شنیده باشید زنان بلافاصله بعد از طلاق تقاضای شیربها - حق شیر ؛ حق العمل کاری و... میکنند) و فقط باید در اختیار شوهر باشد تا فضای جامعه ایمن و بدون فساد شود. البته نمیدونم چقدر از قوانین مطلع هستید اما زنی که تا به حال تمکین نکرده است تا گرفتن مهریه میتواند از انجام وظایف زناشویی سر باز زند که به این کار حق حبس میگویند. پس زنی که عدم تمکین میکند ناشزه است.
گفتی از کجا معلوم؟ چون من خودم هم این مباحث را در دروس و در لابه لایه اوقات فراغتم هم مطالعه کردم میگویم. انسان موجودی است که اگر نسبت به چیزی آگاهی نداشته باشد آن را انجام نمیدهد اما اگر کمی تطلاعات بدست بیاورد در همان مورد انجاست که مبحث عمل شروع میشود...
اتافاقا در همین ماه مبارک رمضان بود که مفصر قرآن به این مبحث رسید و بیان میکرد که مردان میپرسیدند با چی بزنیم؟؟؟ کجاش زنیم؟؟؟ و از این دسته سوالات...
حالا اگه اجازه هست در خصوص این سه آخری من یک شرحی بزنم؟؟؟
اول : موعظه است که در هر جایی کاربرد دارد.
- بله درست است. زیرا تنها زن و شوهر هستند که با گفتگو با یکدیگر میتوانند مشکلاتشان را رفع کنند. گاهی اوقات ممکن است زن در عادات ماهیانه باشد که از نظر احکام فقهی نزدیکی با او حرام است که مردی که از این موضوع اطلاعی ندارد با گفتگو آگاه میشود. گاهی روحیه و عواطف عاشقانه به خاطر مساله ای جریحه دار است و در این لحظه هم زن از وظیف سر باز میزند اما اگر این طولانی شد ( مثلا در خصوص تمکین زن درخواست میکند به 2 روز بعد موکول شود این صدق نمیکند که به این خاطر تنبیه زد.
دوم : محروم کردن زن از معاشرتهای خاص زناشویی است.
یک مثال میزنم. تا به حال مشاهده کردید که وقتی مردی توجهش به زن دیگری است و همسرش متوجه شود احساس حسادت میکند؟ اگر هم رابطه نزدیک تر باشد مردم میگویند هوو آورده. پس وقتی زنی شانه از انجام وظایف خالی میکند مرد با جدا کردن محل خواب از همسرش میتواند زن را تادیب نماید. ( روابط زناشویی که تا اینجا متوقف بوده از سوی زن اما وقتی مرد رخت خوابش را جدا کند این حس حسادت نسبت به هوو فعال شده و زن که میبیند کسی جز همسرش تدارد باز میگردد.)
سوم : زدن است.
در اسلام همواره برای متهمان هم مجازات را برای تنبیه قرار داده اند نه برای ابزار زور برای جلوگیری از وقوع جرم. (البته کاری به آنهایی که قابل هدایت نیستند نداریم) اسلام. توجه زیادی به امر ازدواج دارد حالا با آوردن این ایه آیا چراغ خطری را برای دختران روشن نمیکند که اگر ازدواج کنید کتک میخورید؟ نمونه های از زدن در احدیث آمده مثلا زدن با مسواک با ملایمت که دچار تغییر رنگ پوست نشود... ( دقت کردید گاهی مواقع که کسی میخواهد وسیله ای از ما بردارد با دو انگشت به پشت دستش میزنیم بهش برمیخورد؟ این هم یک نوع زدن است)
با این حال تا مراحل قبل انجام نشود مرد مجاز به اجرای مرحله سوم نیست!
حالا من چند سوال دارم:
1. زنی که از تمکین خودداری میکند چرا ازدواج کرده؟
2. اگه زن خوف ضرر بدنی داشته باشد اینجا تکلیف چه میشود؟
3. زدن فقط برای زن است یا مرد؟
ببخشید سرتونو بدرد آوردم...
التماس دعا
یاعلی