دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی:
موضوع دریاچه ارومیه زیستمحیطی است، نه سیاسی و امنیتی
نمایندگان مجلس عمق فاجعه را درک نکردهاند
سونامی نمک جدی گرفته شود
دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی گفت: با خشک شدن دریاچه ارومیه و با بادهای نمکی ایجاد شده به غیر از شمالغرب کشور، سرسبزی استانهای مرکزی و شمال کشور همچون استان های گیلان، مازندران، تهران و قزوین از بین خواهد رفت...
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وحید کاظم زاده در نشست کارگروه حمایت از محیط زیست شمال غرب کشور که با هدف بررسی آخرین وضعیت خشک شدن دریاچه ارومیه و نقش آن در به چالش کشیده شدن حقوق زیست محیطی مردم برگزار شده بود با بیان اینکه بخشی نگری نمایندگان مجلس، خشک شدن تالابهای کشور را تسریع بخشیده است، گفت: متاسفانه نمایندگان مجلس عمق فاجعه دریاچه ارومیه را هنوز درک نکردهاند.
وی به عدم تصویب دو فوریت طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه اشاره کرد و با بیان اینکه خشک شدن دریاچه ارومیه یک موضوع ملی و زیست بومی است، افزود: تاریخ قضاوت خوبی در مورد عملکرد در رابطه با دریاچه ارومیه نخواهد داشت.
کاظمزاده با بیان این که در سال 87 و در دور دوم سفرهای استانی دولت به ارومیه 2700 میلیارد ریال برای انتقال آب به این دریاچه تصویب شد، ادامه داد: متاسفانه تاکنون مبلغی به این طرح اختصاص نیافته است.
دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه طبق قانون اساسی هر نماینده در برابر تمام ملت مسوول است، ادامه داد: البته از نمایندگانی که شاید یکبار هم دریاچه ارومیه را از نزدیک ندیده و در مناطقی با فاصله بیش از یک هزار کیلومتری از دریاچه زندگی میکنند، نباید انتظارداشت حال وخیم این نگین آذربایجان را درک کنند ولی اگر خبر عدم حضور اکثر نمایندگان استانهای غرب کشور در جلسه تصویب دو فوریت طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه صحت داشته باشد این مطلب بحث برانگیزاست.
وی با اشاره به اینکه اگر هم اکنون از خشک شدن دریاچه ارومیه جلوگیری نشود در سالهای آینده باید صدها میلیارد دلار برای مقابله با سونامی نمک هزینه شود، ادامه داد: باید بگوییم بادهای نمکی و سونامی احتمالی، موجب مختل شدن زندگی انسانی در خاورمیانه و از بین رفتن بینایی افراد و نیز سرسبزی منطقه شمال و شمالغرب کشور خواهد شد که باید از الان با نگاهی به آینده این موضوع جدی گرفته شود.
کاظم زاده با بیان اینکه موضوع دریاچه ارومیه مسالهای زیست محیطی و اجتماعی است و نباید این معضل را سیاسی و امنیتی کرد، افزود: انتقال آب از سایر حوضههای آبخیز، بارورسازی ابرها و آبیاری تحت فشار اگر چه راهکارهای مسوولان برای نجات دریاچه ارومیه است ولی این حرکات لاک پشتی نمیتواند جلوی سرعت مرگ دریاچه را بگیرد و باید سریع وارد عمل شد.
وی با بیان اینکه با نمک نوردی مدیران، دریاچه ارومیه احیاء نمیشود، افزود: نمکنوردی برخی مدیران بر روی دریاچه ارومیه تاکنون جز پیادهروی برای این مسوولان، عایدی برای این دریاچه نیازمند کمک نداشته است.
دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی در پایان با بیان اینکه باید وزارت نیرو حق آب دریاچه ارومیه را پرداخت کند، ادامه داد: 7 میلیارد متر مکعب آب به دریاچه ریزش میشود و وزارت نیرو جلوی این ریزش را با احداث سدها گرفته است لذا حق آبه این دریاچه باید به این دریاچه برگردانده شود.
موضوع مطلب : حقوق بشر