/همایش مشترک مسئولان اوقاف و سازمان جنگلها/
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه:
کارگروه مشترک بر اجرای تفاهم نامه بین این دو سازمان نظارت کند
نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی این است که موقوفات، منابع طبیعی و انفال را از دست چپاولگران نجات داد، گفت: وظیفه ما این است که به حکم خدا، پیامبر(ص)، ائمه(ع) و ولی فقیه به عنوان مبین و مفسر احکام در موضوعات وقف و انفال عمل کنیم...
به گزارش خبرنگار دین و معارف اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی صبح امروز در همایش مشترک مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، خاطر نشان کرد: یکی از آثار شوم حکومت طاغوت موضوعی است که بعد از 33 سال از انقلاب هنوز به آن مبتلا هستیم این است که حکومت طاغوتی رضاخان و ایادی آن اموال موقوفات و انفال را تحت تصرف خود قرار دادند و به عنوان ملک شخصی تصرف کرده و سند شخصی برای آنها صادر کردند.
وی یادآور شد: یکی از برکات انقلاب اسلامی این است که مردم را از این وضعیت نجات داد و اموال موقوفات، منابع طبیعی و انفال را از دست افراد سودجو حفظ کرد.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به امضای تفاهمنامه بین این دو سازمان در راستای حل مسائل اختلافی تصریح کرد: صاحب هر دو سرمایهی وقف و انفال امام زمان(عج) و در زمان غیبت ایشان ولی فقیه است و ما باید به هر دو توجه داشته باشیم و قدر این نعمت را بدانیم که ایشان حافظ این سرمایه هستند تا در اختیار جامعه قرار گیرد.
محمدی تاکید کرد: باید به فرمایشات و فتاوای امام راحل و مقام معظم رهبری در موضوع وقف و انفال توجه کنیم چرا که منابع طبیعی، جنگل و مراتع جزو انفال هستند و کسی نمیتواند آن را وقف کند زیرا در وقف احراز مالکیت شرط است مگر کسی که آن را احیا کند و مالکیت شخصی برای او احراز شود.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین گفت: در مورد وقف نیز بر اساس فتاوای امام(ره) و مقام معظم رهبری موقوفاتی که شهرت به وقفیت داشته و عمل به وقف شده محکوم به وقف هستند و نمیتوان آنها را تغییر داد لذا باید نسبت به این احکام تسلیم شویم و نباید آنچه دلمان میخواهد عمل کنیم.
وی در ادامه با تقدیر از زحمات مسئولان سابق هر دو سازمان در راستای حل موارد اختلافی میان اوقاف و سازمان جنگلها تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از دغدغههای سازمان اوقاف در مورد لایحه منابع طبیعی بود تصمیم گرفتیم طی جلساتی مباحث از نزدیک مطرح شود که در نهایت با حفظ منفعت و مصلحت وقف و تبدیل به احسن آن، هر دو سازمان بتوانند از سرمایهای که در اختیار دارند بهره ببرند چرا که این اختلافات باعث شده دیگران سوء استفاده کرده و این اختلافات به نفع زمینخواران تمام شود بر این اساس به دنبال تلاش هر دو طرف جلسات کارشناسی برگزار شد و تفاهمنامه مشترکی به امضا طرفین رسید.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه، اجرای خوب و بدون تعصب این تفاهمنامه را از مسئولان هر دو سازمان، کارشناسان و مدیران استانی آنها برای حفظ سرمایه موقوفات و انفال خواستار شد.
محمدی با تاکید بر اینکه باید اختلافات جزئی را کنار گذاشته و اشتراکات حداکثری را در راستای این تفاهمنامه دنبال کنیم، افزود: بایستی هر دو سازمان به نحوی عمل کنند که حقوق هر دو سرمایه حفظ شود و از تضییع حقوق آنها پرهیز شود لذا بهتر است کارگروه مشترک که تفاهمنامه را تهیه کردند به اجرای آن نیز نظارت و بازرسی داشته باشند.
موضوع مطلب : سازمان اوقاف - وقف - پرسش حقوقی وقف