بررسی مواد 393 و 394 قانون مجازات درباره دیه لب
یک وکیل پایه یک دادگستری گفت: مطابق ماده 394 قانون مجازات اسلامی از بین بردن لبهای فلج و بی حس، ثلث دیه دارد....
بهزاد اکبرآبادی درگفت وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه کرمانشاه در ادامه دیه لب، اظهارکرد: حکم این ماده نیز بر مبنای آن قاعده کلی ومعروف است که برای قطع هر عضو فلج، ثلث دیه آن عضو را قرار می دهند زیرا قطع لب فلج نیز یکی از مصادیق همین قاعده است.
وی افزود: این سخن باتوجه به ماده 393 ق.م.ا که برای فلج کردن لب نیز دو ثلث دیه درنظر گرفته است فاقد اشکال است زیرا تعیین دوثلث دیه برای فلج کردن عضو وثلث دیه برای قطع عضو فلج مرتبط به هم هستند بنابراین مطابق نظر کسانی که برای فلج کردن لب ها دیه کامل درنظر گرفتهاند لاجرم در مورد قطع لب فلج باید ارش پرداخت شود.
اکبرآبادی ابراز داشت: از بین بردن لب، ظهور در از بین بردن تمامی لب دارد، بنابراین پرداخت ثلث دیه هنگامی صورت میگیرد که تمامی لب فلج شده از بین برود واگر مقداری ازچنین لبی از بین برود به نسبت دیه کامل آن (ثلث دیه) باید دیه پرداخت شود هرچند چنین تصریحی در قانون نیامده است.
وی تصریح کرد: دیه مزبور هنگامی پرداخت می شود که لب کاملا فلج قطع شود بنابراین اگر لبی کاملا فلج نباشد و قطع شود ارش به آن تعلق میگیرد مگر اینکه فلج محسوب نشود.
اکبرآبادی اذعان داشت: برحسب ماده 395 قانون مجازات اسلامی شکافتن یک یا دولب به طوری که دندان ها نمایان شوند موجب ثلث دیه کامل است ودر صورت اصلاح وخوب شدن خمس دیه کامل خواهد بود.
این وکیل پایه یک دادگستری در پایان عنوان کرد: به نظر می رسد این ماده به صورت صحیحی تدوین نشده است چون دیه شکافتن یک لب با دیه شکافتن دو لب نباید مساوی باشد و این حکم نه با منطق قضایی سازگار است و نه نظرات فقها آن را تأیید می کند.
موضوع مطلب : ستاد دیه - دیه - خسارت های مدنی به کالبد