محسنی اژهای:/2
بهخاطر برخورد با مفسدان اقتصادی تحت فشاریم
قصوری در مورد دریاچه ارومیه گزارش نشده؛ با بینظمی برخورد میکنیم
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اعلام جزئیات پرونده اختلاس در استانداری تهران اظهار کرد: براساس آنچه که بازرسی کل کشور اعلام کرده بود اختلاس هم در این دوره و هم در دوره قبل بود. دادستان تهران نیز در توضیحات خود بیان کرده که پروندهای از قبل بود که رسیدگی شده و افرادی محکوم شدند و برخی نیز در حال رسیدگی است. یک مورد هم که من در جریان هستم پرونده به دادگاه ارسال شده است...
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، خبرنگاری با اشاره به سخنان اخیر معاون اول رئیسجمهور مبنی بر اینکه هیچکدام از قوا برای برخورد با مفسدان اقتصادی به همراهی دولت نیامدند، از محسنی اژهای خواستار توضیح شد که وی در پاسخ اظهار کرد: اظهار تاسف میکنم از صحبتهایی که گفته میشود که مجلس یا قوه قضاییه در این باره همکاری نکردهاند. اکنون یکی از فشارهایی که روی دستگاه قضایی وجود دارد به خاطر برخورد با مفسدان اقتصادی در ردههای بالاست. اگر اکنون فشارها زیادتر شده به دلیل این است که دستگاه قضایی در حال برخورد با مفسدان رده قدرت و رده بالاست.
خبرنگار دیگری با اشاره به مشکلات زیستمحیطی در دریاچه ارومیه از دادستان کل کشور سوال کرد که آیا دادستانی این موضوع را به عنوان مدعیالعموم پیگیری کرده یا خیر؟
محسنیاژهای پاسخ داد: همه ما دوست داریم که محیط زیست سالم بماند اما اینکه سدی برای مهار آبها ایجاد شود یا ایجاد نشود، نیازمند نظر کارشناسی متخصصان است. اکنون دادستانی کل کشور احساس تقصیر یا قصوری را از ناحیه فرد یا افرادی نمیبیند و گزارشی نیز در این رابطه به ما ارسال نشده که چنین چیزی با تقصیر صورت گرفته باشد.
خبرنگار دیگری با اشاره به برخی اخبار مبنی بر تجمعاتی در ارومیه و دستگیری برخی افراد، جویای صحت و سقم این موضوع از سخنگوی دستگاه قضایی شد که وی به این پاسخ که «اگر بینظمی صورت گیرد با بینظمی برخورد میکنیم و این ربطی به خشکی دریاچه ارومیه ندارد»، اکتفا کرد.
خبرنگار دیگری نیز از سخنگوی دستگاه قضایی نتیجه رسیدگی به پرونده روزنامه «ایران» را پرسید که محسنی اژهای در پاسخ اظهار کرد: از همان روز که این موضوع مطرح شد، مدعیالعموم ورود پیدا کرد و از مسئول ذیربط نیز تحقیقاتی صورت گرفت. پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شد. عنوان مجرمانه پرونده را دادسرا تشخیص میدهد. ما منتظر میمانیم که دادگاه برگزار شود و نتیجه رسیدگی به این پرونده مشخص شود.
همان خبرنگار در ادامه، اظهارنظر برخی افراد در مورد اتهام روزنامه ایران را مورد اشاره قرار داد که محسنی اژهای در پاسخ گفت: در خصوص اظهارنظرهای افراد چنانچه به فرد یا افراد دیگری بر بخورد در صورت شکایت برخورد میشود.
خبرنگار دیگری سوال خود را این گونه مطرح کرد که «در خصوص عفوهای صورت گرفته، تعداد زندانیان زن و مرد به چه میزان بوده است؟»
دادستان کل کشور در پاسخ گفت: آمار دقیقی در این رابطه ندارم.
سخنگوی دستگاه قضایی همچنین در خصوص اقدامات صورت گرفته برای پیگیری حقوقی ترور شهید رضایینژاد تصریح کرد: وزارت امور خارجه و امور بینالملل قوه قضاییه نسبت به این موضوع و موضوعات مشابه مشغول به فعالیت هستند ولی نظام سلطه به دلیل نفوذی که دارد قطعا موانعی را در این راه ایجاد خواهد کرد و نمیگذارد که این شکایات به نتیجه برسد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر مبنی بر نتیجه رسیدگی به پرونده آتشسوزی در ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در این رابطه پروندهای تشکیل شده و گزارشی از سوی مسئولان امنیتی به دادسرای تهران ارائه شده اما هنوز کسی دستگیر نشده است.
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که «برخی رسانهها و جریانها از هماکنون سلامت انتخابات را زیر سوال میبرند. برخورد قوه قضاییه با اینگونه جریانات و رسانهها چیست؟»
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال تاکید کرد: اینگونه کارها برای تشویش اذهان مردم صحیح نیست و اگر احساس شود که این اقدامات سازمانیافته است، حتما برخورد میشود ولی اگر به صورت موردی باشد، تذکر داده خواهد شد. تاکید میکنم اگر احساس شود که اقدامات جریانی در راستای التهابآفرینی نسبت به ارکان نظام باشد مدعی العموم ورود پیدا میکند. در خصوص انتخابات نیز همه دستگاهها مراقبت لازم و کافی را دارند و امیدواریم انتخاباتی آزاد و کاملا سالم و مورد قبول مردم انجام شود.
سوال یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در نشست اینگونه عنوان شد که «آیا زندانیان سیاسی که آزاد شدند عفونامه نوشتند یا لطف نظام شامل حال آنها شد؟»
سخنگوی دستگاه قضایی پاسخ داد: تا کنون در قانون جرم سیاسی تعریف نشده است بنابراین تعبیر زندانی سیاسی صحیح نیست. کسانی که در فتنه سال 88 دستگیر شدند محکومیتهای متفاوتی پیدا کردند. افرادی که از گذشته خود پشیمان هستند پیشنهاد عفو میدهند و یکی از مشخصههای آن نیز همین است و پس از ارزیابی، کسانی که احساس شود وجودشان در بیرون مضر نیست از مرخصی، آزادی مشروط و یا عفو استفاده میکنند و به طور مشخص این افراد تقاضای عفو داشتند.
دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که «آیا دستگاه قضایی برای حفظ امنیت انتخابات اقداماتی را انجام داده است؟»، گفت: وزارت کشور نقش سنگینی در قبل، حین و پس از انتخابات بر عهده دارد. قطعا وزارت کشور و نیروی انتظامی به وظیفه خود عمل میکنند و امسال نیز این کار انجام خواهد شد. شورای نگهبان نیز وظایفی از جمله حفاظت از آرای مردم را بر عهده دارد و قطعا تمیهداتی اندیشیده است.
وی اضافه کرد: قوه قضاییه و دادستانی کل کشور نیز به نوبه خود وظایف خود را انجام میدهند که یکی از آنها این است که برای احراز صلاحیت افراد از دادستانی کل کشور استعلام صورت میگیرد.
موضوع مطلب : قوه قضاییه - مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه (129)