سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
دوشنبه 90 شهریور 21 :: 3:12 عصر ::  نویسنده : محسن قاری

به بهانه مرگ یک مادر در پی عمل سزارین...
مدیرکل پزشکی‌قانونی همدان: امسال دو پزشک مقصر محکوم شده‌اند

«زهره»، مادر 35 ساله همدانی، چند روز قبل به‌دنبال تولد دومین فرزندش که با عمل سزارین به دنیا آمده بود، همچنان از شکم‌درد اظهار ناراحتی می‌کرد که خانواده‌اش او را به بیمارستان منتقل کردند اما پزشک معالج او در مسافرت بود و ضعف جسمانی‌اش عادی تلقی شد. سرانجام چند روز بعد، «زهره» در یکی از بیمارستان‌های همدان جان باخت و پزشکی قانونی علت مرگ را بریده شدن روده هنگام عمل سزارین اعلام کرد...

امسال دو پزشک به‌دلیل قصور پزشکی محکوم شده‌اند

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان از بررسی چهار پرونده قصور پزشکی در پنج ماهه امسال خبر داد و به خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در دو پرونده پزشکان محکوم شده‌اند که یک مورد از آنان پزشک زنان و زایمان بوده است.

دکتر علی‌احسان صالح ادامه داد: سال گذشته نیز 10 پرونده قصور پزشکی در کمیسیون پزشکی قانونی استان بررسی شد که چهار مورد به محکومیت پزشکان منتهی شد.

وی افزود: دندان‌پزشکی، ارتوپدی، زنان و زایمان،‌ جراحی عمومی،‌ جراحی پلاستیک،‌ چشم‌پزشکی، گوش و حلق و بینی و جراحی مغز و اعصاب به ترتیب بیشترین میزان شکایات را به خود اختصاص داده‌اند که بیانگر تعداد زیاد مراجعه‌کنندگان به این متخصصان است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان همدان با بیان اینکه امروزه بین پزشک و بیمار رابطه‌ای حقوقی برقرار است، اظهار کرد: بر اساس این رابطه، پزشک مکلف است در معالجه بیمار از تمام استعداد و قابلیت‌های خود بهره بگیرد و چهارچوب قانونی را نیز فراموش نکند.

صالح خاطرنشان کرد: گاه پیش می‌آید پزشک آن‌گونه که باید در انجام وظایف خود عمل نمی‌کند. در این موارد مساله خطا، تخلف، قصور یا تقصیر پزشک مطرح می‌شود که پیامد حقوقی آن برای پزشک و بیمار متفاوت است.

وی یادآور شد: انتظار بیمار از پزشک، داشتن دقت و مهارت است که متاسفانه گاهی نبود این دو عامل سبب بروز حوادث و تشدید بیماری افراد و حتی گاهی منجر به مرگمی‌شود که از آن به عنوان خطا و قصور پزشکی یاد می‌کنند زیرا معمولا ماهیتی عمدی ندارد.

مدیر کل پزشکی قانونی استان همدان تصریح کرد: قصور پزشکی به چهار دسته تقسیم می‌شود که شامل عدم مهارت علمی و عملی، بی‌احتیاطی، بی‌مبالاتی و عدم رعایت نظامات دولتی است.

صالح با اشاره به ماده 60 قانون مجازات اسلامی گفت: چنانچه پزشک پیش از شروع درمان یا اعمال جراحی از بیمار یا ولی او برائت حاصل کرده باشد، ضامن خسارت جانی یا مالی یا نقص عضو نیست مگر اینکه مرتکب یکی از انواع قصور شده باشد و در موارد فوری که اجازه گرفتن ممکن نباشد، طبیب ضامن نیست.

وی با بیان اینکه اگرچه قصور پزشکان عمدتا عمدی نیست، ادامه داد: برای جبران زیان‌های مادی، دیه یا ارش پیش‌بینی شده است اما از نظر جبران خسارات روانی بیمار در قانون با خلاء روبه‌رو هستیم.

 

مردم قصور پزشکی را پیگیری نمی‌کنند

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز کوتاهی مردم در پیگیری موارد قصور پزشکی را مهم‌ترین عامل پایین بودن آمار میزان قصور پزشکی خواند.

دکتر اکبر رنجبرزاده به ایسنا گفت: آمار پرونده‌های قصور پزشکی پایین است چرا که مردم در پیگیری قصورات پزشکی کوتاهی می‌کنند و مساله را تا انتها پیگیری نمی‌کنند.

وی افزود: راه برای پیگیری عموم مردم باز است و می‌توانند با صراحت اقدام به شکایت از پزشک مورد نظر خود داشته باشند که با پیگیری دستگاه قضایی و نظام پزشکی قصورات پزشکی و بررسی‌های لازم انجام می‌شود و در صورتی که قصور پزشک در درمان بیمار ثابت شود، پزشک مورد نظر باید مسئولیت را بر عهده بگیرد.

نماینده مردم اسدآباد در خانه ملت اظهار کرد: قوانین موجود در مجلس در حوزه امور پزشکی مشخص است و از مردم حمایت می‌کند؛ بنابراین هیچ‌گونه جای نگرانی برای همراهان بیمار و بیماران در امور پزشکی به‌ویژه قصور پزشکی وجود ندارد.

رنجبرزاده اظهار کرد: با توجه به اینکه اثبات قصور پزشکی زمان‌بر است مردم باید حوصله داشته باشند، در غیر این صورت نتیجه نمی‌گیرند.

رنجبرزاده خاطرنشان کرد: امور پزشکی باید به صورت تخصصی توسط مسئولان مربوط بررسی شود تا پس از طی مراحل قانونی، قصور پزشکی اثبات یا رد شود.

وی اضافه کرد: پزشکان در صورت ایجاد خطاها و یا قصورات پزشکی بیمه هستند و در صورت ایجاد خطاهای پزشکی، بیمه هزینه آن فرد را پرداخت می‌کند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس یادآور شد: در مجموع، قوانین و بررسی قصور پزشکی روند عادی خود را طی می‌کند و مردم نباید نسبت به رسیدگی شکایات خود نگران باشند زیرا قانون پشتوانه‌ای مناسب برای مردم نسبت به قصورات پزشکی است.

رنجبرزاده گفت: دانشجویانی که در حال آموزش هستند، هیچ‌گونه مسئولیتی در برابر بیماران ندارند و پزشکان و اساتیدی که به آنان آموزش می‌دهند باید پاسخگوی قصورات باشند.

وی تاکید کرد: مردم باید مشاور پزشکی خانواده داشته باشند تا در صورت مواجه شدن با امور پزشکی، به آنان خدمات مشاوره‌ای ارائه دهد.

نماینده مردم اسدآباد در خانه ملت افزود: پزشکی که مردم به عنوان مشاور انتخاب می‌کنند باید امین آنان باشد تا بتواند بیشترین کمک را داشته باشد.

رنجبرزاده در پایان از مردم خواست در جریان رسیدگی به پرونده‌های مربوط به قصور پزشکی صبر و حوصله به خرج دهند تا به شکایات آنان رسیدگی شود و در این زمینه از افراط و تفریط خودداری کنند.




موضوع مطلب : پزشکی قانونی

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 646
  • بازدید دیروز: 529
  • کل بازدیدها: 1102059
پیوندها